ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

TRAFİK, TRAFİK YİNE TRAFİK

TRAFİK, TRAFİK YİNE TRAFİK

Günümüzün en büyük hastalığı trafik. Sadece yetkililerin ortadan kaldırabileceği bir hastalık değil, her bir vatandaş olarak hepimizin üzerine düşen görevi yerine getirmekle üstesinden gelinebilecek bir hal.

İlgililerin, yetkililerin üzerine düşen sorumluluk ise vazifenin en büyüğü. Alınması gereken tedbirler zamanında alınmadığında arıza iplik yumağı gibi hemen büyüyor.

Trafik kelimesinin bilinmediği dönemler insanlar at, eşeklerle pazara gelirler, şehirlerde hanlar olur, hayvanlarını bağlarlardı. Bugün şehir içindekiler olsun, dışarıdan gelenler olsun arabalarını park edecek yer bulamıyorlar. Yok ki bulsunlar.

Belediye Başkanı Semih Şahin "Trafik ile ilgili kısa vadeli alacağımız tedbirler yakın zamanda etkisini göreceğiz..." tarzında konuştuğunu hatırlıyorum. Hemen hemen 5 yıllık görevinin 5'te birini tamamlamaya az kaldı, henüz trafik yükünün azaldığını görmek bir yana çoğalmakta. Yani trafik ile ilgili sorumlu olan belediye görevini yerine getirmiş değil.

Sanırım İl Trafik Komisyonunun alacak ufak tefekte olsa bazı kararlar trafiğin azda olsa rahatlamasını sağlar. Genelde trafiğin en yoğun olduğu onbir sıraları toptancılar esnafa mal indiriyor. Buna çare olarak trafiğin azaldığı akşam saatleri tercihen sağlanmalı. Meşrubat dağıtıcılarına da aynı uygulama yapılmalı.

Tevfikbey caddesinden tepebaşına çıkan araçlara orta dönüş yasaklanmalı. İl Özel İdare kavşağından dönüş yaptırmalı.

Şeyh Edebalı'ya emniyete yakın yerden inen yolun sağa dönüldüğünde belediye önüne çıkıldığında sola dönülmesi için karşı şeride yol açılmalı, araçların tekrar şehir içine girmelerine mecbur etmemeli. Şeyh Edebalı'ya inen araçların tekrar aynı yoldan geri dönmeleri trafiği sıkıştırıyor. Eskiden mezarlık mevkisinden çıkış yapılan yol kapatıldı. Tekrar o yol çalışır hale getirilmeli.

Şehir içindeki iki belediyeye ait inşaatlar biran evvel bitirilmeli, çevre esnafın zararı önlenmeli, trafik rahatlatılmalı. Kargo şirketlerinin ana merkezleri şehir dışına çıkartılmalı, şehir içi dağıtım ve kargo yüklerinin alınmasına çeki düzen getirilmeli.

Trafik ekipleri ana yollarda ikinci sıra parklara asla izin vermemeli, 'tekyön' uygulaması tekrar gözden geçirilmeli, uygulanmasına önem verilmeli. Teklif daha çok da bunlar bile yapılsa rahatlama olur. Bu tekliflerimizi evvelce de yaptık ama maalesef ilgilenen olmadı. Trafik karmaşası her geçen gün arttı. Bizim tekliflerimizi uygun görmeyenler, olumlu tedbir de getirmiş değiller. 

Bu yazı toplam 2025 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR