ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

TÜRK OCAKLARI ÜYESİNE TAYİN, ATATÜRK’ÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ÜYESİNE BA

TÜRK OCAKLARI ÜYESİNE TAYİN, ATATÜRK’ÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ÜYESİNE BA

MHP Milletvekili Sayın Bahattin Şeker Bozüyük’te partisinin Belediye Başkan adayının tanıtım toplantısında yaptığı konuşma bir internet sitesinde yer aldı. Benim dikkatimi çeken konuşmanın son satırı. Buna rağmen ben (işlerine geleni cımbızla çekmişler.) Lafını işitmemek için epey yukarılardan alıyorum. Sayın Şeker “Bunlarla beraber esnaf ve çiftçi zor durumda. Bugün memlekette Türk’üm demeye korkuyorsunuz.TC’ler siliniyor. Bizi birbirimize kırdırmaya çalışıyorlar. Her kim olursa olsun bu topraklarda doğmuş herkes bu memleketin elit bir vatandaşıdır” diye konuştu. Şeker sözlerinin devamında;” 17 Aralık’ta sabah bir kalktık ki Türkiye’de bir deprem. Ayakkabı kutularında paralar, para sayma makinaları. O kadar çok para var ki sayamıyorlar. Türkiye’de geçmiş dönemlerde de yolsuzluk oldu. Ama hiç bir dönemde kanun değişmedi;hakim savcı yerinden oynamadı; polis tayin olmadı.” ifadelerini kullanıyor.

Konuşmasının son bölümünde ki “ ... hakim savcı yerinden oynamadı; polis tayin olmadı.”diyor.

Sayın Milletvekili ilk defa 20/10/1991 tarihinde yapılan seçimlerde DYP’den Milletvekili seçildi. Bugün’nün CHP’si o günün SHP’si ile kurdukları koalisyon hükümetinin iktidar milletvekili olarak mecliste yer aldı.

Bizde haftalık çıkan gazete olarak olayları takip ettik. Zamanın Vali’si Şahabettin Harput henüz 7 aylık Valiydi. Milletvekili olduğunun kaçıncı ayıydı bilmiyorum. İlk olarak Sayın Vali’yi görevden aldırdı. Daha sonra bu Vali; Kırıkkale , Şanlı Urfa ve uzun zamanda Bursa’da Valilik yaptı. Nedense Bilecik’i idare edecek kapasitede görülmedi.

Ben iddia etmiyorum ama hala bir günde 14 İl Müdürünün tayini çıktığını söyleyen arkadaşlar var. O günün MHP İl başkanının eriştiği ülkü ocaklarından erişen İl Müdürlerimizle samimi görüşebiliyordu. Vali’den sonra sıra onlara geldi.

İşte Şeker’in tayinini çıkarttığı isimler:

•Defterdar Sıtkı TOPALOĞLU

•Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÇAMURCU

•Turizm Müdürü Şahin KURT

•Tarım İl Müdürü Mustafa BAHADIROĞLU

•Tarım il Müdürlüğünde Şube Müdürü Oğuz OSMANOĞLU

•Sosyal hizmetler İl Müdürü Ali HARMANCI

•Gençlik Spor Mdr. Mehmet DUMAN

•Gençlik Spor Şb. Mdr. Muammer MESEV

•Sağlık Mdr. Dr Vahap ŞAHİN

•Köy Hizmetleri Mdr. Burhan YENİGÜN

•Sümerbank Mdr. Ali Bey

•İl Kültür Müdürü Fikret KESTEN

Benim hatırladığım isimler bunlar. Bu arkadaşların çoğu emekli olduktan sonra Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarında yer aldılar.

Şimdi Şeker iktidarın yaptığı tayinleri eleştiriyor. Siz bugün siyaset yaptığınız partiye yakın olanları dün diyebileceğimiz DYP kadrolarında Milletvekiliyken hangi sebeple dağıttınız? Bugün o kadrolarla siyaset yapıyorsunuz? Siz mi değiştiniz onlar mı değişti?

Bugün iktidarın yaptığı tayinleri eleştiriyorsunuz, peki sizin iktidarda olduğunuz dönemlerde yaptıklarınıza ne diyelim. Hani hikayede olduğu gibi yakıştırmayla ‘’Haspamada yakışıyor “ anlayışıyla mı karşılayalım?

Sayın Şeker’in tayinini çıkarttığı arkadaşların diyebilirim ki tamamı Türk ocakları üyesiydi, tayinleri çıktı.

Bugün ise Şeker MHP’de, Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olan Başkan adayı oluyor.

Bu yazı toplam 1370 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR