ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Umarım mesaj alınmış olur

Umarım mesaj alınmış olur

Temel’in mezar taşına ‘’Hastayum dedum, hastayum dedum, inanmadunuz ha şimdi ne oldu’’ yazdırdığını biliyorsunuz.
Kaç seçimdir seçmen AK Parti’ye kırgınlığını oyunu azaltarak gösteriyor. Her seçimden oyu azalarak gösteriyor. Her seçimden oyu azalarak çıkan AK Parti; Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletin verdiği mesajı aldık, partide yapılması gereken değişiklikler yapılacak” demesine rağmen, ana vanayı tutanlar değiştirilemedi. Uç kısımlarda birkaç değişiklik de bir işe yaramadı. Millet istediği değişikliği göremeyince partinin oyunu yüzde otuz beşlere çekti; Reisin seçilmesini de ikinci tura bırakarak gereken son uyarısını yapmış oldu. Umarım mesaj bu sefer olsun alınmış olur.
Anadolu’da konuşulması çok konu olunca “Lafın neresinden başlasam…’’ diye söze başlanır. AK Parti halen birinci parti olarak seçimlerden çıksa da, evvelki seçimlere göre 13-14 puan kaybederek çıktı. Mecliste MHP ve Yeniden Refah Partisi’nin vekilleriyle çoğunluğu sağlayabilir hale geldi. Bunun birçok sebebi var, bir gün bu hale geleceğini yazmış biriyim, bu köşeyi takip edenler hatırlarlar. Bugün oyu düşünce yol gösterenlerden değilim.
Partilere seçimi kazandıracak delegedir. Oyu onlar getirir, delegeye kıymet vermezseniz oyu da kaybedersiniz diyenim.
AK Parti iktidara gelmeden, Türkiye et sıkıntısı yaşıyordu halende devam ediyor. Pahalılık aldı başını gitti çözüme geç kalındı. Her mahalleye bakkal dükkanı açılır gibi marketlere izin verildi. Pahalılığa sebep gösterildi, buna rağmen de açılmalarına izin verildi, küçük esnaf azaldı.
Muhalefete gelince, halk terörle irtibatlı olanlara itibar göstermedi. CHP’ye yüzde 25’in üzerinde oy vermedi. “Ben Kemal, geliyorum” diyen Kılıçdaroğlu’nu başında görmek istemediğini gösterdi. “Tarih yazacağız’’ diyen Meral Akşener’i sandıkta tarihe gömdü. Gelecek, Deva, Saadet oyları olmadan CHP sırtından milletvekili çıkarttılar.
Cumhur İttifakı 5 yılı değerlendirdiğinde, geleceğini garanti etmiş olur.

Bu yazı toplam 2120 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR