ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Üniversite talebelerinin staj sıkıntıları

Üniversite talebelerinin staj sıkıntıları

Pandemi dolayısıyla üniversite öğrencilerinin karşılaştığı ‘Staj’ sıkıntılarını dile getirmek istiyorum. Öğrenciler ‘Staj’ yapmak için fabrikalara yaptıkları müracaatlara ısrarla ‘Hayır’ cevabı verildiğini belirtmekteler.  

Zaman zaman iletişim fakültesinde okuyan talebelerin staj yapmak için bize müracaat yaptıkları oldu ve staj yapanlarda oldu. Pandemi dolayısıyla fabrikalar staj için müracaat eden öğrencilere ‘Yönetim kurulu kararımız var staj müracaatlarını karşılayamıyoruz’ cevabıyla karşılaştıklarını, okulların ise stajlarını mutlaka yapılmasını istediklerini belirtiyorlar. Gerçi burada ‘Sende haklısın sen de…’ diyebiliriz ama ortada yapılması gereken bir staj gerçeği var, talebelerin sıkıntısına bir çare aramak gerekir. 

Sayın Valimiz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının fabrika sahipleriyle görüşüp öğrencilerin taleplerinin karşılanmasını sağlamaları ısrarla arzu edilmektedir. Hiç kimse hiçbir talebinin staj eksikliği sebebiyle bir yıl kaybetmesini istemez. Yerel idarecilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın gayretleriyle çözülebilecek bu önemli konuya önem verileceğini umuyorum. 

Üniversite mezunlarının karşılaştıkları önemli bir konuya da değinmek istiyorum. Bazı iş yerleri herhangi bir iş koluna almak istedikleri elemanlar için 3-5 yıl gibi ‘Tecrübe sahibi … İş kolunda çalıştırılmak üzere … sayıda eleman alınacaktır…” diye ilan verilmekte. 

Bu sıkıntılarla karşılaşan üniversite mezunu evlatlarımız “İşe alınmadan nasıl tecrübe sahibi olalım” diyerek sitem etmektedirler. Hak vermemek mümkün değil. Umarın genç evlatlarımızın istekleri ilgilileri harekete geçirir. 
 

Bu yazı toplam 1075 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR