ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Üretici ve tüketicinin sesine kulak verenlere selam olsun

Üretici ve tüketicinin sesine kulak verenlere selam olsun

Geçen hafta sulama hatlarının sık sık patlaması nedeniyle tarımda sulamanın neredeyse yapılamaz hale geldiğinden bahsetmiştim. 

Sayın valimiz kendisine bu konuyla ilgili gelen şikâyetleri gündemine almış, sulamayla ilgili birlik ve kooperatif başkanlarını ve muhtarları toplantıya çağırarak ilk ağızdan şikâyetleri dinlediği bilgisine ulaştım. Bu toplantının ardından önce DSİ Bölge Müdürlüğünü, Ankara’ya giderek AK Parti Milletvekili Selim Yağcı ile beraber DSİ Genel Müdürünü ziyaret ettiklerini sosyal medyadan paylaştılar. 

Sayın valimizin sulamayla ilgili sorunları ilettiği muhakkak. Henüz sulamayla ilgili rahatlatıcı tedbirler getirileceği bilgisine ulaşamadık. Ama mutlaka sulama yapanları memnun edici bir neticeye ulaşıldığı muhakkak. 

Sayın valimiz Kızılkaya geldiği günden veri vatandaş odaklı hizmete talip olduğunu kanıtladı. Sayın milletvekili Selim Yağcı’da köyden yetişen biri olduğu için tarımda çalışanların sıkıntılarını yakından bilen birisi. Her iki yöneticimizin vatandaş için beraber çalışması halkımız tarafından takdirle karşılanmakta. 

Gazetemize her yıl yapılan bir şikâyeti yine gündeme getirmemizi isteyenlerin haklı arzusunu dile getirmek istiyorum. Toprak Mahsulleri Ofisi her yıl ilimizde 1 Temmuz’dan itibaren 1 ay süreyle alım yapıyor. Bu süre az ve sadece Bilecik Merkez köyleri istifade ediyor. Osmaneli ilçemizde hasat Haziran’ın 10 veya 15’inde başlıyor. 15 gün içerisinde sona eriyor. 1 Temmuz’da açılan ofisin buğday alımından istifade edemiyor. Yine Bozüyük, Söğüt’ün yüksek rakımlı köyleri ve Pazaryeri’nde hasat Ağustos ayında yapıldığından bu ilçelerimizde ofisten yararlanamıyor. Ofis alımlara 15 Haziran’da başlarsa Osmaneli, 15 Ağustos’ta kapanırsa Bozüyük, Söğüt, Pazaryeri köyleri istifade eder. 

Tarımın ehemniyet kazandığı bu dönemde üretici ve tüketicinin sesine kulak verenlere selam olsun. 
 

Bu yazı toplam 2925 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR