AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Meclisten notlar

Meclisten notlar

Bilecik Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantılarının ilk birleşimine görüşülen gündem maddeleri değil gündem dışı konuşmalar damgasını vurdu. AK Partili Muhammed Karadayı ile Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı arasında yaşanan uzun dialoglar meclisin öne çıkan konusu oldu. Muhammed Karadayı, birçok başlık altında eleştiri ve önerilerini dile getirdi. Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı ise Karadayı’ya müdahale etmeden sonuna dek dinledi. Daha sonra aldığı notlar üzerinden tek tek açıklama yaptı. İkilinin birbirlerine karşı kullandıkları üslup ve nezaket dili özlenen bir tablonun geri dönüşü gibiydi. 

Meclis toplantılarının doğasında olan bu durumu maalesef dikkat çeken bir durum olarak sizlere aktarmak durumunda kalıyoruz. Çünkü Semih Şahin başkanlığında meclis üyelerinin sözlerinin kesilmesi, yüksek sesli tartışmalar ve hakaretvari cümleler sarfedilmesine kadar birçok olumsuz sahneye şahit olmuştuk. 

Melek Mızrak Subaşı’nın göreve gelmesi ile birlikte meclis toplantılarının yeniden olağan yapısına kavuşacağının sinyallerini alıyor gibiyiz. Daha önce Semih Şahin ile AK Parti sıraları arasında yaşanan tartışmalarda hep aynı örneği vermiştim. Dönemin belediye başkanı Selim Yağcı ile CHP’li meclis üyesi Seyfi Özgen arasında yaşanan tartışmaların ardından meclis salonundan birlikte ayrılmalarının güzel bir örnek olduğunu anlatmıştım. Bilecik’e de yakışan budur. 

Herkesin düşüncelerini rahatlıkla dile getirebildiği, nezaket kurallarının çiğnenmediği meclis toplantılarında görüşmek dileğiyle.

Hoşçakalın. 
 

Bu yazı toplam 2683 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR