ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

VEFAT İLANLARI SES KİRLİLİĞİ YAPIYORMUŞ

VEFAT İLANLARI SES KİRLİLİĞİ YAPIYORMUŞ

Bilecik Belediyesi halkın istekleri yerine kendi dikta anlayışını dayatmaya devam ediyor. Bakın bir vatandaşınız sosyal medyadan belediyenin milletin isteklerine aykırı hareket ettiğini “2 – 3 haftadır tokide bulunan kadınlar kahvesinde mevlüt yapmak için izin almaya çalışıyorum. Ama sonuç YAPAMAZSINIZ… Düğün, nişan, söz, doğum günü vb. Etkinlikler yapılabilirmiş eğlenmeye yönelik ama mevlüt olmazmış. Mahalle konağında yapılıyor dendi, oraya gittim, orasıda burada yapılmıyor burada sadece kurslar veriliyor diyor. Müslüman bir ülkede mevlüt okutacak yer bulamıyorsunuz. Bu nasıl bir saçmalıktır. Ama özenti bir iş baybi shower yapılabiliyor.! Vatandaş yararlanamayacaksa bu mahalle konaklarını neden yaptınız? Hayır yasaklı bir iş mi yapmak için başvuruyoruz, bebek mevlüdü okutmak mi yasaklandı benim haberim yok!!” bu şekilde açıklıyor.

Belediyede “Benim sözümün geçtiği yerde çay dağıtan bayan dahil kimse başörtüsü takamaz diyen” zihniyet tokideki bayanlar kahvesi ve mahalle konaklarında mevlüt okutulmasına izin vermez oldu. Danışmana, karışma denilmedikçe daha nice manevi geleneklere karşı gelineceği, yasaklar getirileceğini zamanla göreceğiz.

Kırk ekten ekli bohça gibi, birbirine benzemez partilerin koltuk çıkmasından Belediyeyi kazanan CHP, sanki kendi oyları ile kazanmış edasıyla halkın isteklerine sırt çevirmeyi hizmet ettim sanıyor.

Önce Osmanlı figürlerini belediyeden söküp attılar, tepkiler üzerine çeşitli bahaneler ileri sürerek “Asıllarına uygun yaptıracağız” dediler, aylar geçmesine rağmen aslı çıkmadı. Çıkmayacağını biz biliyoruzda, halkın tepkisini düşürmek için bu yolu seçtiler. ‘Nasıl olsa unutuldu’ düşüncesindeler.

Şimdi belediye hoparlörlerinden vefat edenlerin ilanına son verdiler. Gerekçe “Bilecik kasaba değil bir şehir, ses kirliliğinin önüne geçmek” diyorlar. Bu güzel geleneğe son vererek halkı yok saymaya devam ediyorlar. Halen İstanbul gibi 16 milyonluk şehrin bir çok mahallesinde vefat ilanları devam ediyor. Tabii biz çok çok büyük şehir olunca vefat duyurusu yayınlandığında kasaba hüviyetinde görünüyoruz… Gürültü kirliliği bahanesine gelince, bir yılda vefat haberlerinde meydana gelen ses kirliliği meydanda belediye tarafından kutlanan yılbaşı gecesi kutlamalarında meydana getirilen ses kirliliğinin yüzde biri bile değil. Ses kirliliği bahanesine kargalar bile güler.

İyi ki müftülük belediyeye bağlı değil. Bağlı olsa demek ki ses kirliliği bahanesiyle vefat selalarını da yasaklarlar.

CHP’ye omuz verenler sizde bu uygulamaları tasvip ediyor musunuz ?

Bu yazı toplam 2076 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR