ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

YAMYASSI OLDULAR

YAMYASSI OLDULAR

CHP’nin tek partili iktidarı döneminde radyoda Türk müziği yasaklandı.1950 yılında iktidara gelen Demokrat parti yasağı kaldırdı. 1960’lı, 70’li yıllarda cazlı, batarili müzikler radyoda yüzde 90 çalınır, sazlı türkülerimiz unutturulmaya çalışılırdı.

Ağabeyim Ali Erdal “Türkülerimizi istedikleri kadar unutturmaya çalışsınlar, millet yeni bir türkü yakıyor adı üstünde hafif müzik denen hafifler yamyassı oluyor unutuluyor. Milletimizi müziğinden koparamadılar, koparamayacaklar…” derdi.

Belki gençler şimdilerde TRT’nin müzik kanalını görünce türkülerimizin yok edilmek istendiğine inanmayabilir, ama bu hususta yasaklanan konularla ilgili eserleri okurlarsa gerçekleri üzülerek öğrenirler.

7 Haziran seçimlerinde millet sadece Ak Partiye ders vermedi. Muhalefet partilerine de iktidar vermedi; onlara da ders verdi. Ebedi muhalefet oy ve milletvekili kaybetti. MHP ve HDP barajı aşarak milletvekili sayısını kısmen çoğalttı. 

MHP ve HDP’nin burunlarından kıl aldırmayan tavırları, CHP’nin ana muhalefet partisi olduğundan MHP ve HDP’ye hükmeder hareketleri, oy kaybeden hükümet kurma sayısına  ulaşamayan Ak Partiyi seçimin yine de galibi olduğunu görmemezlikten gelmesi ülkeyi  1 Kasım’da seçimlere gitmeye mecbur bıraktı.

Hafif müziklerin modalaştırıldığı devirlerde yeni bir türkünün söylenmesi ortalığı kasıp kavurduğu gibi 1 Kasım seçimlerinin sonucu aynen öyle oldu. Burunlarından kıl aldırmayan MHP ve HDP tüyü yolunmuş kuşa döndüler. Yılların müzmin ana muhalefeti şaşkınlığından hala “oyumuzu artırdık” açıklamasında bulunuyor. Madem oyunu artırdın niye lider olma yarışı başladı partinizde. 

CHP’den ilimizi temsilen TBMM’ye milletvekili giden Sayın Yaşar Tüzün “CHP Bilecik il teşkilatı olarak 81 il içerisinde yüzde 6 oranında ki artışla oyunu en fazla artıran ildir…” diyor, kendisini tebrik ederim. Bu başarı CHP’nin değil, halka güler yüzlü yaklaşımıyla kendisinindir.

CHP 7 Haziran seçimlerinde Türkiye genelinde 24.95 oy oranını 1 Kasım seçimlerinde 25.4’e çıkarmış yani yarım puan artırabilmiş. “Ben 2 Kasım’ın Başbakanıyım” diyen Kılıçdaroğlu başarısızlığına rağmen Genel Başkanlıktan istifa etmiyor.

Yalova Milletvekili Muharrem İnce geçen Kurultayda  genel başkanlığa aday oldu kaybetti. Ocak ayında yapılacağı söylenen kurultayda yine Genel Başkanlığa aday. Yalova’da 7 Haziran seçimlerinde CHP %31.7 oy almış, 1 Kasım seçimlerindeyse %29.1 oyla partisi 3 puan kaybetmiş. İlinin oy kaybedişinin hesabını vereceğine terfi etmek istiyor. 

Partisine Türkiye genelinde en fazla oy artışı sağlayan Sayın Tüzün’ün genel Başkanlığa aday olmasını istiyorum. Kılıçdaroğlu ve İnce’ye göre hak etmiyor mu?

Bu yazı toplam 1194 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR