ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

YENİŞEHİR VE HASTANE

YENİŞEHİR VE HASTANE

İlk defa ne olacak bu Yenişehir yolu ve hastane işi demeyeceğim bir yazıya başlıyorum. 

Geçtiğimiz hafta sonu Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Yenişehir arası yolun yapılması için müteahhit firma ile Karayolları arasında anlaşmanın imzalandığını açıkladı. Yedi senedir “ihale oldu, kaybeden firma itiraz etti iş mahkemelik oldu” komedisine son verildi. 

Bu yolun yapılmasıyla Bilecik’in önü açılmış olur. Bursa’dan bir çok yatırımcının ilimize yatırım yapmaya geleceklerine inanılıyor.

Beş yıl yeni hastane yeri belirlenmemesi yüzünden hastaneye kavuşamadık. Sayın Milletvekili bu hususta açıklama yapmasa da aldığımız bilgilere göre yeni hastanenin projesi son aşamasına gelmiş. Bildiğiniz gibi Pelitözü köyünün altında alınan arsalara hastane yapılmasına karar verilmişti. Birkaç ay içinde ihale işleminin tamamlanacağı gelen bilgiler arasında.

Tarım kesimini de memnun edecek bir çalışmanın olduğunu hatta bugünler de ilimizde faaliyete geçeceği konuşuluyor. Nüfusu 10 bini geçmeyen ilçeler ve köyler faydalanacak. Proje yapan üreticinin projesi kabul edildiği takdirde harcadığı paranın yüzde altmışını destek olarak devletten alacak. Güzel bir haber yeter ki BEBKA gibi bol bürokrasi engelli olmasın…

Bilecik-Yenişehir yolu, hastane ve tarıma destek gibi projelerin gerçekleşme aşamasına gelmesi Ak Parti Milletvekili Sayın Halil Eldemir’in çalışmalarının bir eseri olduğu muhakkak. 7 Haziran seçimlerinde de Milletvekili seçilen Sayın Eldemir daha o zaman çalışmalarına başlamıştı. 

1 Kasımda tekrarlanan seçimlerde yine seçilen Eldemir partisinin milletin yoğun isteğiyle iktidara gelmesinden sonra çalışmalarının semeresini hem kendisi hem de Bilecik halkı görmeye başladı. 7 Hazirandan bu yana 9 ay, 1 Kasım seçimlerinden de 4 ay geçti. Kördüğüm haline gelmiş iki sorunun halledilmesi başarıdır diyebiliriz. İstekler bitmez yeni hizmetlerin devamını dileriz.

Bu yazı toplam 1215 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR