ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

YERLİ OTOYA KARŞI ÇIKANLAR SATIŞ BAYİLİKLERİNİ KAPARLAR

YERLİ OTOYA KARŞI ÇIKANLAR SATIŞ BAYİLİKLERİNİ KAPARLAR

İstemezükçüler ayakta, tarih istemezükçülerle dolu. 1940’lı yıllarda uçak yapan Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş gibi isimlerin önleri istemezükçüler tarafından kesildi. Yerli silah sanayisini kuranların fabrikaları içinde kendilerinin de bulunduğu saatlerde imha edildi. 

Milletin moralini ‘Biz hiçbir şey üretemeyiz, biz ağır sanayi yapamayız, silah üretemeyiz, uçak, otomobil yapamayız…’ diye diye bozdular. Rahmetli Erbakan ‘Önce ağır sanayiyi kuracağız, motorumuzu kendimiz imal edeceğiz…’ dediğinde dalga geçtiler. 

Şimdi aynı zihniyetin çocukları, torunları, istemezükçüler tayfasından. Öyle ki kendi silah sanayimizi kuruyoruz, üretiyoruz. ‘Yandaşlar zengin ediliyor’ yaygarası kopartıyorlar. Yol, tünel, köprü yapıyorsunuz ‘Yandaş müteahhitler kalkınıyor’ diye bağrışıyorlar. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Türkiye kendi markasıyla otomobilini üretmeli. Bunu yapabilecek baba yiğit arıyoruz. Devlet her türlü desteği verecek’ dediğinde yine karşı çıktılar. Hazırlıklar yapıldı, baba yiğitler bulundu ve sonunda ilk tip otomobiller ortaya çıktı. İstemezükçüler bu sefer bahaneciler olarak ortaya çıktı. 2022’de satışa çıkacak otomobiller istemezükçüleri çıldırtacak. Yerli silah sanayii, İHA’lar, ATAK’lar, yollar, havaalanları faaliyete geçtikçe milletin morali düzeldi. 

Erdoğan’ın ilk defa ‘Kendi otomobilimizi yapmalıyız’ dediği günlerde yanıma ziyarete gelen bir arkadaşım ‘Biz yerli araba üretemeyiz, bize dünyada araba sattırmazlar. Zaten motoru dışarıdan satın alırız, vermezler. Bu hayalciliği bırakalım’ demişti. Hiç böyle düşüneceğini tahmin etmediğim arkadaşımın konuşmalarına üzüldüm ve yanlış fikirde olduğunu söyledim. 

Allah ömür verirse 2022’ye kadar Bilecik-Yenişehir yolu da biter. Türkiye’nin kendi ürettiği otomobille o yolu katederiz. 

Bugünün istemezükçüleri otomobil piyasaya çıktığında satış bayiliklerini kaparlar görürsünüz. Demedi demeyin…

Bu yazı toplam 1904 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR