ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

YİNE ÇUVALLADINIZ

YİNE ÇUVALLADINIZ

Geçen sene yine Haziran ayıydı. Yani Ramazandan evvel. “Belediye çalışmalarından memnun musunuz?” röportajları için ilçeleri geziyoruz.

İnhisar'da bir vatandaş “Ben Ak Parti iktidarını gördükten sonra Ak Partili oldum. Benim köküm Sosyal Demokrat. İstediğim sosyal uygulamaları bu iktidar döneminde gördüm. Fakirin yanında Ak Partiyi gördüm. Onun için Ak Partili oldum” demişti.

Zenginler kulübü olan TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz geçtiğimiz hafta görevinden istifa etti. Yılmaz Sütaş'ın patronu, fabrikasında çalışan işçiler sendikalı olmak isterler. Fabrikaya sendikayı sokmak istemeyen Muharrem Yılmaz 50 işçiyi işten çıkartır. İşten çıkan işçiler fabrikanın önünde 1 ay müddetle protesto mahiyetinde oturma eylemi yaparlar.

Patron Yılmaz oturma eylemi yapan işçilerin eylem yaptığı bölgeye hayvan pisiği döktürür. Zamanla bu pislik yüzünden fabrika bölgesi ve yakın köyler dahil sinek istilasına uğrar. Köyler dahil heryere ilaçlama yapılır. Bu durum basın tarafından kamuoyuna duyurulur. TÜSİAD Başkanı Başkanlıktan istifa etti. Ettirildi de diyebiliriz. TÜSİAD 150 kişi civarında üyesi olan zenginler kulübü. İçlerinde 8-10 kişi var ki ağababaları. Türkiye'de TÜSİAD üyesi olmayan zengin olursa ona düşman olurlar. Hangi iktidar döneminde zengin çoğaldıysa o iktidara da düşman olurlar. “Karda yürü izini belli etme” denir. İşte Muharrem Yılmaz izini belli ettiği için ağa babaları tarafından istifa ettirildi.

Yılmaz'ın istifasını Sosyal Demokrat parti olduklarını, işçinin yanında, ezilenin yanında, hak yemeyen parti olduklarını, eski CHP'den herhalde şikayetçi olmalılar ki her konuşmasında “Biz Yeni CHP'yiz” diyen Kemal Kılıçdorğlu şöyle değerlendiriyor. “Muharrem Bey’in etik değerlere duyduğu saygı dolasıyla TÜSİAD başkanlığından ayrılmasını saygıyla karşılamamız gerekiyor. TÜSİAD başkanı bu duyarlılığı gösterirken, aynı duyarlılığı siyasetçilerin de göstermesini isteriz, aynı duyarlılığı haber yapan gazetenin de göstermesini isteriz. Acaba o gazetede sendikalı işçi var mı? Yok. Basın mensupları işten atıldı mı? Atıldı. O nedenle ahlaki değerlere önem vermek hem sivil toplumun, hem de siyasetçilerin temel görevi olmak zorundadır. Bence Muharrem Bey hepimize örnek olması gereken bir davranışı sergilemiştir. Aynı davranışı siyasetçilerin de her zaman göstermesi gerekiyor. Eğer kendi toplumuna, kendi insanına saygı duyması gerekiyorsa. Muharrem beyin yaptığı açıklama da çok önemli. Ben bir kurumun zarar görmesini istemiyorum demiştir. O nedenle bu duyarlılığı dolayısıyla kendisine teşekkür etmek gerekiyor” 

Bu değerlendirme Kılıçdaorğlu'nun muharrem Yılmaz'ın yanında olduğunu gösteriyor.

Yılmaz'ın istifasına sebep ne? Fabrikaya sendika getirmek istiyen 50  işçiyi işten atmak. İşten atılmayı haksızlık olarak gördükleri için oturma eyleminde bulundukları sahayı hayvan pisliği dökmesi ve çevreyi koku ve sinek kaplaması. Basın tarafından kamuoyuna duyurulması.

Kılıçdaroğlu işçilerin eylemini hiç görmüyor. Fabrikatör Yılmaz'ın işçilere karşı eylemini kınamıyor. Yılmaz'ın istifasını siyasilere de örnek gösteriyor.

Kılıçdaroğlu önce istifasının perde arkasında yaşanan olayı değerlendirmeli. Değerlendirmiyor. Derdi zenginler kulübünü darıltırım korkusundan. Ağızlarından çıkanla kafalarının içi aynı düşünmüyor da ondan.

Örnek olmak gerekiyor önce Kılıçdaroğlu'nun istifası gerekir. İstanbul Belediye Başkanlığına aday oldu kaybetti. Milletvekili seçimlerinde iktidarı, son mahalli seçimleri kaybetti istifa etmesi gerekir.

Hani siz garip gurabanın yanındaydınız. Yılmaz'ın istifasını yanlış yorumladınız, işçileri görmezden gelerek yine çuvalladınız. Daha siz çok 64 yıllar iktidar yüzü göremezsiniz.

Bu yazı toplam 1299 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR