Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

BŞEÜ Yeniden Ekşi Sözlükte

BŞEÜ Yeniden Ekşi Sözlükte

Bu hafta sonu Ahi HVS proje ekibi olarak, değerli valiliğimizin düzenlediği dijital okuryazarlık eğitimine katıldık. Teknolojinin olumlu ve olumsuz yönleri ile ilgili son derece faydalı bir program oldu. Aynı zamanda AHİ HVS; 80 N Jet Motor projesini Bilecik Temsilcilerine tanıttı. Yani Kütahya’da füze, hedef ve İHA motoru olarak kullanılacak motor ekipmanlarının lansmanı yapıldı. İHA ve piston motor gurubunun satışlarının duyurulduğu haber geçen ay ekşi sözlüğe düşmüştü. Hem de Bilecik son derece stratejik bölge olduğundan, kimsenin düşünülmeyeceği yer olarak. Eeee bu tanıtım ile ortaya çıkabilecek sosyal medya paylaşımları sonrası, ‘’BŞEÜ Yeniden Ekşi Sözlükte’’ diyebiliriz.

İlk olarak söze başlarken sosyal medya okuryazarlığı nedir? Bu konuya biraz değinmek isterim. Lütfen karşınıza çıkan bilgiyi ilk olarak doğrulamaya çalışın. Bilginin kaynağı güvenilir mi? Bahsi geçen kişi ve veya kuruluşun bu olayla ilgisi olabilir mi? Özellikle sahte hesaplar kullanılmış mı? Bu tip sorular ve fazlasını öğrenmek adına değerli valiliğimizin Avrupa Birliği kapsamında verdiği çevrimiçi eğitimi izleyin. Gereksiz ve içerisine sahte bilgi yerleştirilmiş haber beynimiz ve kalbimiz için zehirden farksızdır. Lütfen bu zehrin taşıyıcısı veya hastası olmamak adına biraz dikkatli bir sosyal medya okuması gerçekleştirelim!

Gerçekten Jet Motor ürünü benim için bile bir hayal. Hem de 12 yıldır düşlerimde yer alan ve mühendislik teknolojilerini araştırdığım bir ülkü. Türk toplumu için Kızılelma neyse, bir tasarımcı için jet motor tasarlayıp geliştirmek odur bence. Hem de lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencilerimizle. Amacımız fuarda TEI üst düzey yöneticilerinin bile rakip gördüğü motoru yapmak. TEI demişken minimum 27 kW motor üreten kurum, bunu sadece savunma sanayine satıyor. AHİ HVS ERTUĞRUL JET & PROP projesi sonrasında, 15 kW güce sahip Turboprop motoru üretecek. Yine, zamanla geliştirecek tasarım geometrileri ile birlikte; 7 – 21 kW guruplar için de Ar-Ge faaliyetleri ayrıca yürütülecek. Detaylar her zaman halkın yanında olan Bilecik Haber gazetesinde yayınlanmaya devam edecek.

Fuar sonrası sosyal medyada birçok etkileşim aldık. 5 - 6 kuruluşla birlikte çalışma yapmak için bir program yaptık. Teknolojinin ve bilimin şehrimizde gelişmesi adına çalışmalar; imalat, savunma ve biyomekanik alanında devam edecektir. Sonuç olarak Ekşi Sözlük yazarları da bizleri çok sevecektir. 

Bu yazı toplam 2472 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR