ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

ABD ile Yılan Bir Çuvala Konsa Hangisi Zehirlenir?

ABD ile Yılan Bir Çuvala Konsa Hangisi Zehirlenir?

20 yıldır Afganistan’da askerimiz var. Askerimizin ilk giden kafilesinin komutanı da 28 Şubat post modern darbenin mimarı sayılan Çevik Bir idi. Şimdi 28 Şubat’ta yaptığı hatasından dolayı aldığı cezayı çekmek üzere cezaevinde.

Afganistan’ı işgal eden ABD 20 yıl sonra Afganistan’ı terk etme kararı aldı. Desteklediği hükümet, eğittiği 300 bin askeri ülkeyi yönetecekti. Taliban, ABD daha ülkeyi terk etmeden Afganistan’a hakim oldu.

DAEŞ denilen teröristler Irak’a girdiklerinde Irak askeri tek kurşun atmadan teslim oldu. Ondan önce de ABD, Irak’a Saddam’ı devirmek için çıkartma yaptı, Irak’a demokrasi getireceğini vadetti. Saddam’ın çok güvendiği ordusu ülkesini işgal eden ABD’ye tek kurşun atmadan ortadan yok oldu. Bir milyonun üzerinde Irak halkı öldürüldü. Irak’a demokrasi gelmedi. Ortada doğru dürüst devlet yok.

ABD gittiği her yerde önce içten orduyu yok ediyor. Nedense ABD’nin yaptıkları, yaktığı, yıktığı tenkide uğramıyor, vadettiği hiçbir şey yerine gelmediği, bilakis eskiyi aratır duruma getirdiği konuşulmuyor, ülkesini idare edeceğini ileri sürenler yerden yere vuruluyor.

DAEŞ, Suriye’de, Irak’ta kelleler kesti, ortalığı kasıp kavurdu bugün nerede? ABD bir gün Taliban’ı da DAEŞ gibi bir gün ortadan kaldıracak planlar mı kurdu, onları siyasi emelleri için kullanıyor mu? Diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Şimdi Suriye’de PKK uzantısı YPG’yi silahlandırıyor, Türkiye’nin başına bela etmek için kullanmıyor mu?

ABD ile yılan bir çuvala konsa hangisi zehirlenir?
 

Bu yazı toplam 1282 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR