ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Gecikmeler hep ilimize mi denk geliyor?

Gecikmeler hep ilimize mi denk geliyor?

Bilecik-Yenişehir yolu Halil Eldemir’in milletvekili olduğu dönemde ihale edildi. Eldemir, yolun 2019 yılı sonunda bitirileceğini söyledi. Uzun zaman olduğunu, yılların gecikmesinin telafi edilmesini düşünerek çalışmaların hızlandırılmasını yazmıştım. Ağır aksak giden çalışmalar durdu, müteahhidin iflas ettiği açıklandı.

24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde Selim Yağcı seçildi. Yağcı, yaptığı açıklamalarla Bilecik-Yenişehir yolunun ihale edildiğini iyi bir şirketin işi aldığını, 2021 yılı sonunda yolun bitirileceğini söyledi. Aradan hayli zaman geçti milletvekili Yağcı 2022 yılı sonunda yolun bitirileceğini söylemeye başladı. Şimdilik halen yolda 2 kamyon 1 kepçeyle çalıştığını söylemekle yetineyim. Yazının başlığı gecikmelerle ilgili 30 yılı aşkındır bu yol konuşulur umarım 2022’de son bulur.

Uzun bir gecikmeden sonra hastane açıldı. Açıldı açılmasına da istenilen verimi halk alamadı. Günlerce, haftalarca sıra alınamıyor. Ben kendim 15 gün gözden sıra alamadım, Bozüyük’ten hemen alabildim, otopark ayrı bir sorun. Üniversiteye tıp bölümü açıldı, hastane araştırma hastanesi ismini aldı, şimdiden sıra alma sıkıntısı yaşanıyorsa ileride nasıl olacak? Hastane projesini hazırlayanların otopark sıkıntısı olabilir düşüncesini es geçtikleri gibi doktor sayısını es geçtikleri günün konusu, yine bir gecikmenin cezasını kimler millete cura ediyor.

Bütün gecikmeleri yazmaya kalksam yerim almayacak. Son gecikmeyi yazmadan geçemeyeceğim. Sanırım 6-7 yıl evvel Söğüt Organize Sanayi Bölgesi’ne Elginkan Holding tarafından fabrika kurulacağı açıklandı. Sanayi bölgesinde yol çalışmaları yapıldı. Ara, ara da başlanıyor, başlanacak deniyor ama bir türlü başlamıyor.

Bu gecikmeler Bilecik’e çok pahalıya maloluyor. Şimdi de valimizi aldılar vekil valiyle idare ediyoruz. Bir zamanlar kültür bakanımız oldu ama 6-7 yıl kültür müdürümüz olmadı. Şimdi de vekil valiyle idare ediliyoruz. Yani bir gecikme ile daha karşı karşıyayız. Umarım vekil valiyle gecikmeli işlerimiz tez ifa edilir.

Bu yazı toplam 1168 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR