ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

AK Parti noksanlarını derhal gidermeli

AK Parti noksanlarını derhal gidermeli

21 yıllık AK Parti iktidarı yenilgi yüzü görmediğinden, 2024 yılı mahalli seçimlerinde CHP 1’inci çıkınca haliyle nerede hata yapıldı sorgulaması devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri beraber yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti oyları arasında 17 puan fark oluyor. Maalesef AK Parti bu farkın neden kaynaklandığını tespit etmedi, analiz etmeyi düşünmedi bile.

Kamuoyunda bariz şekilde görülen aksaklıkları AK Parti kurmayları dillendirse dahi, gidermek için ya hiç uğraşmadı veya geç müdahil oldu.

Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

-Hayat pahalılığını üç harfli marketlerin meydana getirdiğini söylemelerine rağmen önüne geçilecek tedbirler alınmadı. Bilakis çoğalmalarına izin verildi, küçük esnafın yok olmasına göz yumuldu.

-5 yıl evvel hal yasası çıkartılacağı bizzat bakanlar ve parti tarafından açıklanmasına rağmen çıkartılmadı.

-Hastanelerde sıra alma sıkıntısı 5 yıldır devam ediyor. Sağlık Bakanlığı “Sıra alıp gelmeyenlerin yüzünden yüzde 20’lik sıkıntı buralardan kaynaklanıyor” diye açıklama yaparak suçu vatandaşa yıkmaya çalışıyor. Geride kalan yüzde 80’lik arızayı gidermiyor, sıkıntıyı vatandaş çekiyor.

-Memura, işçiye zam uygulamaları bütçeyi sarsmıyor. Emekliye gelince zam verilirse orta vadeli program açık veriyor.

-Tarım politikaları tabanı dinlemeden uygulamaya konuluyor. Gübre, mazot destekleri geç ödeniyor. Çiftçi ekimini yapıyor aradan 4-5 ay geçtikten sonra destekler ödeniyor. Gelen zamlar yüzünden para değerini kaybediyor. Buğday ve yağlı tohumlar destekleri mahsul teslim edildikten 6 ay sonra ödeniyor.

-10 yılda kaçıncı bakan değişti. Her bakan “Sözleşmeli tarıma geçeceğiz” demesine rağmen geçilemedi.

Saymakla bitmeyecek aksaklıklar derhal giderilmeli. Partide görev alan ilçe ve il başkanları göreve geldiklerinde genel merkeze mal beyanında bulunmalı. Görevde bulundukları süre zarfında her yıl mal beyanı alınmalı. Artışı da eksilişi de sorulmalı. Teşkilatların çalışmaları devamlı denetlenmeli. Çalışmayanlar görevden alınmalı.

Umarız gerekli dersler çıkarılır.

Bu yazı toplam 1449 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR