ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Amaçları ülkeyi bölmek

Amaçları ülkeyi bölmek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Kürt sorununu HDP ile çözeceğiz” dedi. Ülkede Kürt sorunu yok, Kürt sorunu var gibi gösterip vatanı bölme problemi var.

CHP grup başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye Büyük Meclisinin gizli oturumunda konuşma kürsüsünden HDP grup başkan vekilinin şu sözleri söylediğini aktardı “Türkiye’nin 25 eyalete bölünmesini istiyoruz. Eyalet başkanlarının TBMM’ye gelmesini istiyoruz. Her eyaletin yeraltı zenginliklerinin kendisine ait olmasını istiyoruz. Özerklik hakkımızın saklı olmasını istiyoruz. İki kurucu unsurunun olmasını istiyoruz. Türk kurucu unsuru, Kürt kurucu unsuru.’’

Kılıçdaroğlu’nun faraza iktidara geldiğini düşünün, HDP’yi muhatap aldığında, bizzat kendi grup başkanvekilinin açıkladığı şartları HDP’liler önüne koyacaklar. Bu şartların biri dahi kabul edilse, ülkenin bütünlüğü tehlikeye girer. 

Kılıçdaroğlu HDP’yi muhatap kabul ettiğini yeni açıkladı. HDP ise 5-6 yıl evvel isteklerini meclis kürsüsünden açıklamış. Buna rağmen HDP’nin açıklamasını görmemezlikten, duymamazlıktan gelmek ana muhalefet partisi için hiç uygun olmuyor.

AK Parti’nin ‘Açılım’ sürecine yazılarımla hep karşı çıkmıştım. Netice iyi sonuç vermedi. Çünkü muhatap aldıklarınıza ne verirseniz verin yeni bir devlet kurma anlayışından vazgeçmiyorlar. Çünkü bunların istekleri kendi düşünceleri değil, ağababaları arkada onları kukla gibi oynatıyorlar.
 

Bu yazı toplam 1201 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR