ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Ambargoda da vardır bir hayır

Ambargoda da vardır bir hayır

Günlerdir Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye ambargo uygulama kararı alacağı dedikodusu konuşuldu. Nihayet 10 Aralık’ta toplanan AB üyesi ülkesi liderleri ambargo kararı almadan dağıldı. Üç ay sonra martta tekrar konuyu görüşmek istediklerini açıkladılar. Fransa, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından Türkiye’ye ambargo uygulaması karar alınması için 27 üye ülkeye yapılan baskı neticesiz kaldı. Yurt içinde muhalefet “Türkiye’nin dostu ülke kalmadı” propagandasının boş olduğu anlaşıldı. 27 AB ülkesinden 14’ü “Türkiye’ye ambargo uygulansın” deseydi ambargo uygulansın kararı çıkardı. Çıkmadığına göre en az 14 AB üyesi ülkeleri Türk dostu diyebiliriz. Fransa, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi AB üyesi ülkesi olmasına rağmen yol arkadaşı ülkelere sözlerini geçiremedi. ABD Meclisi, Trump’ın son günlerinde Türkiye’ye yaptırım kararı uygulaması kararı aldı. ABD zaten yaptırım kararı almadan da bu uygulamayı sürdürüyordu. Bizim bütün isteklerimize rağmen hava taarruzlarını önleme sistemi Patroitleri bize satmadı. F-35 savaş uçakları yapımında ortak olmamıza, paralarını ödememize rağmen uçakları bize teslim etmedi.

Kıbrıs Barış Harekatını bahane ederek bize yıllarca ABD ambargo koydu. Türkiye bundan zararla değil karlı olarak çıktı. Aradan 46 yıl geçtikten sonra Türkiye birçok silahını kendi yapar hale geldi. ABD’nin, AB’nin ambargo koyma iddiaları devlet adamlarımızı daha çok çalışmaya teşvik edecek, bugün sahip olmadığımız bazı makamlara çok kısa zamanda azim ve kararlılığımızla sahip oluruz.

ABD ve AB ülkelerinin küçük dağları biz yarattık (haşa) havaları ve tavırları Türkiye’yi dost ülkelerle yeni bir ortak kuruluşlar oluşturmaya sevk ediyor.

Türkiye’nin, Suriye’de, Libya’da, Akdeniz’de başarılı bir yükselişi, PKK’nın hızla yok edilme aşamasına gelmesi bize hasım gözüyle bakanları korkutur hale getirdi. Silah sanayiine, ulaşıma, yerli otomobil yatırımına, madenleri işlenir hale getirdikçe daha nice çalışmalar millileştirildikçe 10 yıl sonra bizim önümüzü kesmek isteyenler ambargonun bir fayda etmediğini görecekler.

MEVLAM NEYLER NEYLERLE GÜZEL EYLER.
 

Bu yazı toplam 1615 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR