ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Askeri saha şehir dışına çıkarılmalı

Askeri saha şehir dışına çıkarılmalı

Milletvekili Selim Yağcı “Bilecik’te arsa sıkıntısı var” diyor. Yağcı, gazetemize yaptığı ziyarette, “Biz zamanında TOKİ’ye yer verdik ve o dönem içerisinde TOKİ projesi gayet güzel şekilde gerçekleştirildi. Bu işlerin bir ayağını belediyeler oluşturur. Şu anda Bilecik’te arsa sıkıntımız var. Biz ilk etapta 200 konutun ardından ikinci etaba yaklaşık 1000 konut yapılabilecek bir arsayı bulup yetiştirmek istiyoruz. Hürriyet Mahallesi’nde bulunan hazine arazisine ilk etapta 200 konut yapılacak.” açıklamasında bulundu.  

İlimizde arsa ihtiyacı olduğu bir gerçek. Jandarma Tugayı şehrin ortasında kaldı, yerleşime en müsait alanlardan bir tanesi burası. 3’üncü OSB için çalışmalar sürüyor, üniversite her geçen tün talebe ve öğretim görevlisi sayısını artırıyor. Dolayısıyla konut ihtiyacı yükselişte. Askeri alan şehir merkezinden biraz daha uzak bir mesafeye taşınmalı, arsa krizine çözüm bulunmalı. Bilecik Merkez, Söğüt, Osmaneli ve Pazaryeri organize sanayi bölgelerine yeni gelen yatırımlar konut ihtiyacını her geçen gün hissettirmeye başlamış durumda. Belediye başkanları çalışmalarını hızlandırmalı. 

Bilecik’e tek giriş ve çıkış yolu artık şehre az geliyor. Dereşemsettin civarından, eski çöplük muhitinden otobana iniş yolu yapılmalı. Şehrin 100 bini bulmasına ramak kaldı. Acilen ilave giriş çıkış yoluna ihtiyaç var. 

Bu yazı toplam 2236 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR