ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BARAJ GİBİ CAMİ DE 40 YIL SÜRECEĞE BENZİYOR

BARAJ GİBİ CAMİ DE 40 YIL SÜRECEĞE BENZİYOR

BARAJ GİBİ CAMİ DE 40 YIL SÜRECEĞE BENZİYOR

Bugün size gazetemiz manşetinde yer alan Pazaryeri Bakraz köyünde bir türlü tamamlanamayan camiden bahsedeceğim. 

Bakraz köyünü içine alan Ahmet Elbeyli ismi verilen baraj var. Bundan 45 yıl evvel devlet baraj yapılması için çalışmalara başlıyor. Gelen suyun ölçümü için bir bekçi tutulur.  Bekçi 25 yılını doldurur emekliye ayrılır ama barajın yapılmasına bir türlü başlanmaz. 

AK Parti iktidara geldikten sonra, şimdiki Orman Bakanı Veysel Eroğlu Devlet Su İşleri Genel Müdürü oldu. Türkiye'de yılan hikayesine dönen barajların yapılmasına el attı. +0 yıldır yapılamayan Bakraz köyü barajına başlandı ve bitirildi.

DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu'nun yardımcılarından biri de Pazaryeri İlçemizin Bozcaarmut köyünden Mustafa Eldemir isimli hemşehrimizdi. İlimiz nüfus ve arazi hacmini gözönüne aldığımızda baraj ve sulama göleti olarak zengin. Bu zenginliğin sağlanmasında  hemşehrimiz Sayın Mustafa Bey'in çok faydalı olduğuna inanıyorum. Bakraz barajında katkılarından dolayı Sayın Veysel Eroğlu ve Pazaryerliler Mustafa Eldemir ismini hakkıyla layı k gördüler. 

Sayın Eldemir'i yakınen tanıyorum çok muhterem, inandığı gibi yaşayan hak ve adalet ölçülerine dikkat eden hemşehrimiz. Halen Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Müsteşar Yardımcısı olarak hizmete devam ediyor.  2011 seçimlerinde oğlu Halil Eldemir AK Parti'den ikinci sıra milletvekili adayı idi. İyi bir evlat yetiştiren Mustafa Bey'e ve oğlu Halil Bey'e başarılar diliyorum.

Sular altında kalan Bakraz köyü için (Yeni ismi Günyurdu) yeni yerleşim alanı ayrıldı. TOKİ binalar yaptı. Müslüman köyümüze elbetee cami de gerekir. TOKİ cami temelini attı kaba inşaatın bir kısmını da yaptı ve öyle kaldı. Tamamlanamayan cami zaman zaman gündeme geliyor ama 7 yıldır bir türlü ibadet edilir hale getirilmiyor. Caminin imamı da var ama cami yok. TOKİ'nin yaptığı evlerin birinin zemin katında namaz eda ediliyor.

Hemde AK Parti gibi manevi hassasiyetlere dikkat eden bir dönemde cami bitirilmiyor.

Bakraz köyündeki TOKİ konutları yapılırken TOKİ'nin başında şimdiki Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar vardı. Bayraktar TOKİ Başkanlığından Bakanlığa yükseldi. Onun zamanında temeli atılan cami bir türlü ibadet edilir hale getirilmedi.

Eğer bu işin altında bir bit yeniği varsa TBMM'si Kamu İktisadi kuruluşlarının inceleyen Komisyon Başkanı Milletvekilimiz Sayın Fahrettin Poyraz, ya inşaatı bitirin veya bitmeyiş sebebini açıklayın.

Acaba diyorum barajın tamamlanması 40 yıl sürdü, Caminin ibadet edilir hale getirmek için 40 yıl mı beklenecek? 

Bu yazı toplam 1164 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR