MURAT YORULMAZ

MURAT YORULMAZ

BİLECİK MUHALEFETİ NEREDE?

BİLECİK MUHALEFETİ NEREDE?

Gazete ve haber sitelerini takip ediyorsunuz muhakkak… Ben de takip ediyorum ve dün yerel internet sitelerinde gezinirken bir şey fark ettim. Çok uzun bir süredir Chp ve Mhp yetkililerinden her hangi bir açıklama, demeç, itiraz şikayet duyuyor muyuz? Sahi bu teşkilatlar nerede?... Sonra da şunu düşündüm; yokluklarını o kadar kanıksamışız ki, artık Bilecik muhalefetinin temsilcileri bir şey der mi diye onlara bakmaz olmuşuz.

İşte görüyorsunuz yaklaşık iki haftadır Basın Masası programında Bilecik’in temel meseleleri konuşuluyor. İzlenme ve takip oranlarına, bununla ilgili haberlere baktığımızda halkın ilgisinin devam ettiğini görüyoruz. Ancak muhalefet sözcülerinden ses çıkmıyor. Sakarya Gazetesi’nin yine gündeme getirdiği kaçak konak meselesinde bile kimseden ses çıkmıyor.

İl merkezi böyle de ilçeler farklı mı?..

Geçenlerde Pazaryeri’nin eski belediye başkanlarından Hikmet Öztürk kendisine ait sosyal medya hesabında Pazaryeri’ndeki bir takım binalarla ilgili tespitlerini yazdı. Buna cevap sadece Pazaryeri Belediye başkanından yine sosyal medya hesabı üzerinden geldi… Pazaryeri muhalefeti ne yaptı?.. Öztürk, bildiğiniz gibi Pazaryeri’nde belediye başkanlığı yapmış, farklı partilerle seçime girdiğinde dahi bu partilerle uyumlu bir şekilde çalışmış ve bunların tabanlarına da hitap etmeyi başarmış bir siyasetçi. Ama tespitleri ve bu çıkışı ile ilgili hiç kimseden bir destek görmedi.

Aynı şey şenlikler vesilesiyle Söğüt’te de yaşandı. Bizim de bir yazımıza konu ettiğimiz şenliklerde bir siyasi partiyi hatırlatan bayrağın ekrandan görünmesi olayı ile ilgili olarak Akpardi İlçe Başkanı Mesut İpekçi sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptı ve doğrudan Mhp teşkilatını eleştirdi. Yeni veya eski teşkilat üyelerinden çıt yok…

Ama dikkat edin, vatandaş tenkit etmekten geri durmuyor. Basın Masası ile ilgili programın haberine gelen yorumlarda bunu görüyoruz. Yapılan tartışmalardan anlıyoruz ki, Bilecik’in en önemli sorunu hala trafik ve buna bağlı olarak otopark… Vatandaş fikrini yazıyor, eleştirisini yapıyor, yol gösteriyor… Kaçak Konak haberleri hakeza öyle… Eleştiren eleştiriyor, hak veren desteğini yazıyor. Hastanenin temelinin hala atılmamış olması… Yenişehir yolundaki bir duran bir başlayan inşaat… Otomatik radar uygulamaları ile ilgili olarak malum ülkede kıyamet koptu, ancak özellikle Bilecik Bozüyük yolu ve Bozüyük Çevre Yolundaki bu uygulamalar sebebiyle hiçbir muhalefet yetkilisi ağzını açmadı…

Yerel muhalefetteki bu tembellik öyle boyutlara ulaşmış ki, CHP milletvekili Tüzün bile neredeyse yok ile var arasında bir çizgide duruyor. Geçenlerde 1. lig maçlarının yayınlanmaması ile ilgili yerel medyanın da gündemine gelen Tüzün’le ilgili vatandaşın tepkisini görmek istiyorsanız bu haberin altındaki yorumlara da bir bakın… Açık bir şekilde eleştirilen Tüzün’e açıkça “Bilecik’in tüm sorunları bitti de şimdi sıra buna mı geldi” deniliyor.

Chp’nin eski il başkanı ve Milletvekili adayı Çağatay Karaahmet sosyal medya hesabından gördüğü yanlışlıkları yazıyor. Hak verirsiniz vermezsiniz, herkesin doğrusu kendisine… Karaahmet, gerek aile geçmişi gerekse kendi siyasi kariyeri itibariyle Chp’nin son dönemlerdeki en etkili ve güçlü profillerinden. Buna rağmen yazdıkları ve tespitleri kendi partisi tarafından bile sahiplenilmiyor… Yerel medyanın bu kadar çeşitlendiği, il genel meclisi ve belediye meclisi toplantılarının dahi haber yapıldığı ve her türlü itiraz ve eleştirinin başta sosyal medya kanalları olmak üzere her türlü vasıtayla kamuoyuna duyurulabildiği günümüzde muhalefetin bu kadar sessiz kalması ve bu sessizliğin dahi kamuoyunun dikkatini çekmemesi Bilecik’teki muhalefetin halini gözler önüne sermiyor mu?

Chp’de fertlere bağlı olarak çıkışlar olduğunu işaret ettik, Mhp’de bu yönde dahi bir hareketin olmaması muhalefet açısından endişe verici… İl Genel Meclisinde iktidar partisinden sonraki ikinci parti olan, her belediyenin meclisinde temsil edilen Mhp temsilci ve sözcülerinin yerel siyasette bu kadar silikleşmesi anlaşılabilir bir şey değil…

Demokrasilerde muhalefetin temel görevi iktidarın hatalarını göstermek, iktidarın çözümlerine karşı alternatif çözümler üretmek değil mi? Yoksa iktidar kapıları nasıl açılacak?.. Ancak Bilecik’e baktığımızda birkaç cılız eleştiri dışında Akparti’ye yönetimlerine alternatif olabilecek bir muhalefet var mı? Etkili bir muhalefet olsa, başta hastane inşaatı ve Yenişehir yolu olmak üzere Bilecik’in meseleleri çözümsüzlüğe bırakılabilir mi?

Bilecik’te muhalefetin üzerine düşen görevi yerine getirmesinin kendisine bir borç olduğunu söylemeliyiz. Aksi takdirde sosyal medya hesaplarından ve sitelerdeki haberlerin altına yazılan yorumlardan Akparti’ye karşı en etkili muhalefeti geliştiren vatandaş muhalefetteki bu sessizlik devam ederse seçimlerde en büyük cezayı da yine muhalefete keser… Bizden uyarması.

 

Bu yazı toplam 60589 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
MURAT YORULMAZ Arşivi
SON YAZILAR