MURAT YORULMAZ

MURAT YORULMAZ

EN İYİSİNİ ’KİM’ BİLİR...

EN İYİSİNİ ’KİM’ BİLİR...

"Acele ettin ve bu sefer ofsayta düşen sen oldun" dedi yerel siyaseti yakından takip eden bir arkadaşım. Tespitini anlamadığımı boş boş bakan gözlerimden fark etmiş olacak ki; Karaahmet için yaptığın değerlendirmeden bahsediyorum" dedi ve ekledi: "Ön seçim kararı CHP'deki hesapları karıştıracak..."

"Sen bu tespiti yapmak için neden bu kadar bekledin" diye sordum. Zira Karaahmet'in milletvekili adaylığını değerlendirdiğim "Erken Kalkan" isimli yazım neşredileli bir ayı geçmişti.

* * *

Çünkü bu arada kimsenin tahmin edemediği birşey oluverdi ve CHP Genel Merkezi milletvekili adayını belirlerken Bilecik'te ön seçim yapmaya karar verdi. Bu karar üzerine eski milletvekillerinden Yaşar Tüzün de aday adaylığı müracaatında bulundu.

Tüzün'ün ön seçim olmasa müracaat etmeyeceği ne zamandır kamuoyunda konuşuluyordu. Bunda en büyük etkenin uzun süredir teşkilatları tek başına elinde tutan ve kendi adaylığı için ne zamandır hazırlanan Karaahmet faktörü olduğunu biz de yazmıştık. Bırakın Genel Merkezce atanmayı, Akparti'dekine benzer bir temayül yoklaması bile olsa Karaahmet'in isminin ön plana çıkacağını tahmin etmek zor değildi. Hele bir de kendi ekibinden bir ismin Ankara'da parti yönetiminde olması Karaahmet'i daha da güçlü kılıyordu.

Bu hesabı bozacak tek etken adayın ön seçimle belirlenmesi olacaktı ve nitekim bu karar ile Karaahmet için en kötü senaryo gerçekleşmiş oldu.

Gazetelere yansıdığı kadarıyla milletvekili adayını CHP'ye kayıtlı bütün üyelerin ön seçimde kullanacağı oy belirleyecek. Bu durumda hala partiye kayıtlı üyelerin büyük bir sempati besledikleri Tüzün, yarışta bir adım öne geçmiş olacak...

Bilecik'te CHP'ye yakınlığı ile bilinen bir gazetede ısrarla ön seçim yapılması yönünde yayınlar ne zamandır yapılıyordu. Karaahmet'in daha önce ön seçimle ilgili söylemlerinin de haberleştirilmesi ile başlayan kampanyaya; ilçe teşkilat başkanları ile Karaahmet'in yönetiminden atanan yeni il başkanının da, bu yöndeki taleplerini bizzat Genel Merkeze iletmeleriyle katkı vermeleri neticesinde, bu kararın alındığı söylenmekte.

2011 seçimlerinin kaybedeni olan Tüzün, bakalım 2015 seçimlerinde, ön seçimlerin kazananı olabilecek mi?..

Bu sorunun cevabı biraz da Karaahmet'in şimdiye kadarki icraatlarıyla CHP seçmenini etkilemeyi başarıp başarmadığında gizli... Bunu başaramadıysa bile en azından süreç içerisinde partiye üye yaptığı ve kendisine oy kullanacak bir kitle ile sürpriz yapar mı dersiniz?..

Cevabı bilbordlara astırdığı etkili pankartlardan kopya çekerek verelim: "En iyisini Karaahmet bilir..."

Gerek şimdiye kadar güttüğü politika, gerekse ön seçim kararı alındıktan sonraki hamleleriyle Karaahmet'in 30 Mart seçimlerinin moda tabiriyle turbun büyüğünü heybede saklayıp saklamadığını da bu ön seçimde görme imkanı bulacağız.

CHP'nin Bilecik'teki ileri gelenlerinin bile pek ihtimal vermediği ön seçim kararı; hep bir sonraki hamleyi hesap ederek taktik geliştirmek zorunda kalınan siyasette bakalım başka kimleri ofsayta düşürecek.

* * *

Bütün bunları benden iyi bilen arkadaşıma; "Sen beni bırak da;bir yandan aday olmak için can atarken diğer yandan da bundan sonra Bilecik siyasetinde yokum diyen Şeker'in düştüğü ofsaytı ve  Tüzün'den sonra eski dostu Ahmet Yaprak'ın da sahalara inmesi ile kamuoyundaki dedikoduları haklı çıkaran şimdiye kadar ki sessizliğini bir yorumla bakalım" dedim...

Bu yazı toplam 5668 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MURAT YORULMAZ Arşivi
SON YAZILAR