MURAT YORULMAZ

MURAT YORULMAZ

“BAYRAM ŞEKERLERİ” MHP’DEN...

“BAYRAM ŞEKERLERİ” MHP’DEN...

Bir arkadaşım "Ne o, yazdığın siteyi (ve gazeteyi) mi değiştirdin, senin üslubuna benzer haberler başka internet sitelerinde yayınlanıyor." demese belki yine bilgisayar başına oturmayacaktım. Her haftanın başında bu sefer başlayayım dediğim, hafta sonu geldiğinde ise haftaya inşallah diye kendimi teselli ettiğim yazılarıma gerçekten arkadaşımın söylediği gibi çok uzun bir süre ara vermek zorunda kalmıştım. Sürekli takipçilerimin ısrarları dahi yoğun çalışma tempomdan sıyrılıp yazmaya başlamama vesile olmadı. Hatta çoğu zaman Bilecik gündemini dahi takip edememiştim. Arkadaşımın bu uyarısı ile hem gündeme ilişkin okumalar yaptım, hem de Kurban Bayramının hemen öncesinde, bu yıl 735. si düzenlenen Söğüt Şenlikleri vesilesiyle Söğüt’te konuşulan konulara şöyle bir kulak kabarttım.

Șenliklerin en kayda değer notlarından birisi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkanı olduktan sonra neredeyse bütün törenlere katılan, hatta Söğüt’te “ikametini Söğüt’e alacakmış” diye espri konusu yapılan Devlet Bahçeli’nin son anda bu törenlere katılmaktan vaz geçmesi oldu.

1 Kasım seçimlerinden sonra partisi tarafından ağır eleştirilere maruz kalan, en yakın çalışma arkadaşlarının dahi sırt çevirdiği Bahçeli, bir de değişim arzusuna kapılan parti içi muhalefet ile mücadele etmek zorunda kalmıştı. MHP’nin Bilecik teşkilatının neredeyse tamamı Bahçeli’ye muhalif olan grup ve grupları desteklerken, süreç içerisinde Bahçeli tarafından öncelikle İl Yönetimi ve Merkez İlçe Yönetimi görevden alınmıştı. Ardından Söğüt İlçe Teşkilatı kapandı. Şenliklerden hemen önce de Bahçeli’nin karşısına en büyük aday olarak çıkan Meral Akşener partiden ihraç edildi.

Muhaliflerce talep edilen ve sonra mahkeme kararı ile iptal olan MHP’nin olağanüstü kurultayında Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ve ilçe yönetimi de aktif bir şekilde muhalifleri desteklemişti. Hatta Aydoğdu’nun bu kurultayda Divan Başkan Yardımcısı seçilmesi Söğüt kamuoyunda Bahçeli’ye karşı vefasızlık olarak değerlendirilmişti.

Bilindiği üzere Aydoğdu 2009 yerel seçimlerini kaybettikten sonra MHP Genel Merkezi bünyesinde çeşitli görevler üstlenmişti. 2014 Yerel Seçimlerinde de yine herkesin bildiği gibi Bahçeli seçim çalışmalarına Söğüt Mitingi ile başlamış ve henüz seçimlere 10 aydan uzun bir süre varken Aydoğdu’nun Belediye Başkanlığı adaylığını ilan etmişti. Aydoğdu’nun adaylığının bu kadar erken kesinleşmesi de seçimleri almasında önemli bir etkendi. 99 Yerel Seçimleri ile aktif siyasete başladıktan sonra Kasım seçimlerine kadar Bahçeli ile aralarından su sızmayan Aydoğdu’nun genel başkanı ile arasına giren  kara kedi anlaşılan o ki, şenlikler münasebetiyle de çıkmamış.

Şenliklerin hemen öncesinde yıllardır bu davayı birlikte yürüttükleri Mhp İlçe Başkanı Ali İslah ile birlikte yönetim kurulu da görevden alınmıştı. Genel merkezden șenliklere kadar yeni yönetimin oluşturulması talimatının geldiği ve apar topar bir ilçe başkanı atandığı da biliniyor. Ancak yeni atanan ilçe başkanı elbette Ali İslah ve ekibinin yanında sönük kaldı. Şenliklerin başladığı çelenk koyma merasimlerinden, törenler sona erene kadar görevden alınan ilçe yönetimi kendisini sürekli belli etti.

Kurban Bayramı ile yakınlaşması sebebiyle resmi törenlerin cumartesi gününe alındığı şenliklerde, törenler devam ederken, Mhp’nin eski ilçe başkanı Ali İslah ile birlikte Mhp Belediye Meclis üyelerinden bir kısmının Chp Milletvekili Yaşar Tüzün ile birlikte oturduğu ve koyu sohbetler yaptıkları Söğüt sokaklarında konuşulmakta. Bunu anlatan dostuma “Yok daha neler” diyecek oldum, “Fotoğrafları var, istersen gösterebilirim.” dedi.

Söğüt Belediye Başkanı Aydoğdu’nun Mhp’deki kurultay sürecinde tam destek verdiği Meral Akşener’in partiden ihraç edilmesinden sonra Söğüt’te herkes Aydoğdu’nun da partiden ihraç edileceğini ve 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde Mhp teşkilatının ve Aydoğdu’nun ne yapacağını konuşuyor.  Hatta Akparti ve Chp teşkilatlarında bu daha çok konuşuluyor. Aydoğdu’nun, ihracı halinde dahi seçimlere katılabileceği, bunun için de başka partilerle ittifak kurabileceği de Söğüt’te sık sık duyabileceğiniz iddialar arasinda. Chp ve Saadet Partisi gibi partilerin 2014 yerel seçimleri ile 2015 genel seçimlerinde Söğüt’te aldığı oyları karşılaştıranlar bu iddiaların hiç de yabana atılmayacağını görecektir.

Siyasete atıldıkları günden beri Aydoğdu ile birbirlerine yol arkadaşı olan ve aralarında bir kardeşlik hukuku bulunan Ali İslah’ın şenliklerde Tüzün ile kurduğu yakın ilişki bu bilgiler ile biraz daha anlam kazanmıyor mu?..

Dostumla bunları konuşurken “Sen asıl bombayı bilmiyorsun!” dedi. Bildiğiniz gibi şenliklere bu sene hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş katildi. Meğer șenliklerden sonra Türkeş Söğüt’ten ayrılırken Aydoğdu’ya dönerek “Sence Sayın Bahçeli senden ötürü mü son anda törenlere gelmekten vaz geçti, yoksa benden ötürü mü?” diye sormuş.

Aydoğdu buna ne cevap vermiştir dersiniz…

Bu yazıyı yazdığım sırada medyaya Mhp Merkez İlçe Başkanı  Talha Özkan’ın “Ülkücülüğü aday oldukları seçimlerde elini kaldırıp bozkurt işareti yapmaktan ibaret görenler kıratlarına binip ülkücü teşkilatlarda kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışanlar ekonomik güçlerinden dolayı kişilere şeker dağıtanlar ve bu şekerleri alıp teşkilatlara fitne tohumları saçıp uzaktan izleyenler ülkücüyü ülkücüye düşürüp teşkilatları akılları sıra pasifize etmeye çalışan ülkücü düşmanları o kirli ellerinizi ülkücülerin üzerinden hemen çekin. Yoksa sizlere cevabım çok net ve sert olacaktır.” şeklindeki açıklamaları düştü. Akşener’in muhalefeti örgütlerken Bilecik’te bu görevi Şeker’in üstlendiği konuşulmuştu.

“Tamam.” dedim, “Bu bayram, şekerler Mhp’den!”

Her ne kadar üzerinden vakit geçse de bayramınız kutlu olsun.

 

Bu yazı toplam 6577 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MURAT YORULMAZ Arşivi
SON YAZILAR