AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Bilecikspor’un neye ihtiyacı var?

Bilecikspor’un neye ihtiyacı var?

Bilecikspor’a yeniden başkan seçilen Ali Muyşin ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Devamında ise eskiden tribünlerin almadığı Bilecikspor’un Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nin küçük salonunda yaptığı kongreden bahsetmek istiyorum. 

Yarım asrı aşkın bir tarihe sahip Bilecikspor maalesef küçük salonlarda kongre yapar duruma geldi. ‘Neden böyle oldu, bugünlere nasıl gelindi?’ diye hayıflanmanın ne Bilecikspor’a ne de şehre bir faydası yok artık. 

Bilecikspor bu kentin en büyük STK’sıdır. Şehrin sosyal hayatından, reklam ve tanıtımına kadar en önemli argümanıdır. Ama bu argümanı doğru kullanmak ve iyi yönetmek gerekir. Bu anlamda Ali Başkan ve yönetimi inşallah başarılı olur. 

Bir kulübü başarılı kılan sadece yönetimi veya futbolcuları değildir. Yükü sırtlanan onlar olacaktır elbette ama bu yükü hafifletecek olan ise şehrin ta kendisidir. Yani sahiplenmek gerekir. Belediye Başkanı Semih Şahin, CHP İl Başkanı Metin Yaşar ve İYİ Parti İl Başkanı Hakan Sakarya ve beraberindekiler genel kuruldaydılar. Bazı STK temsilcileri de katılım gösterdiler ama yetmez. Nitekim salondaki kalabalık mülki idarenin ve iktidarın temsilcilerini de aralarında görmek istediklerini dile getirdiler.   

Bayırköy bu anlamda güzel bir örnek aslında. Çünkü tüm belde Bayırköyspor ortak paydasında buluşmayı başardı. Beldenin siyasilerinden esnafına, çiftçisinden işçisine, STK’larından iş insanlarına kadar herkesin ortak çatısı oldu Bayırköyspor. Hatta Bayırköy’de Belediye Başkanı Mustafa Yaman’a muhalifliği ile bilinen birçok ismi takım otobüsünde deplasmana giderken bile görebilirsiniz. İşte bu birliktelik Bayırköyspor’un Bölgesel Amatör Lig’de ilimizi temsil etmesi ile taçlandı. 

İnşallah Bilecikspor’u da çocukluk yıllarımızda olduğu gibi yine profesyonel ligleri zorlayan kulvarlarda görürüz. 
 

Bu yazı toplam 2073 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR