ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Bölge Müdürlükleri

Bölge Müdürlükleri

Yirmi yılı aşkın zamandır defalarca Bölge Müdürlüklerinin kaldırılması gerektiğini yazdım. İlimizde hiç bölge müdürlüğü yok. Bizim gibi nüfusu az iller bağlı olduğumuz Bölge Müdürlüklerinin gadrine uğruyor. Bölge Müdürleri hep bulundukları illerin İl Müdürü gibi çalıştığını düşünüyorum.

Sanırım 10 yıl evvel 4 ayda bir yapılan il koordinasyon toplantılarına Bölge Müdürleri gelmiyorlar ve yardımcılarını göndermeye başlamışlardı. Bu duruma sessiz kalınınca memurlarını göndermeye başladılar. İlimize karşı gösterilen ciddiyetsizliği haberlerimizle dikkat çektik. Zamanın Valisi İl Koordinasyon toplantısında “Bundan sonra Bölge Müdürü haricinde toplantıya kimseyi almayacağı’’ restini çektikten sonra gelmeye başladılar. 

10 Ocak 2017 tarihli YİNE KARAYOLLARI, 25 Nisan 2016 tarihli VAKIFLARIN DİKKATSİZLİĞİ, 2 Ocak 2015 tarihli ÇÖKEN KARAYOLARI 14. BÖLGE ÇATISI, 21 OCAK 2014 tarihli İL KOORDİNASYON KURULU başlıklı yazılarımızda Bölge Müdürlüklerinin ilimize karşı sorumsuzluklarını yazdım.

İlimizin 5 km. kenarından geçen otoyol yapılırken ilimize giriş ve çıkış yapılmadığı zamanın Belediye Başkanı Selim Yağcı, basın sivil toplum kuruluşları devamlı gündemde tutmalarına rağmen, Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü kaale almadı. Bu eksikliği devamlı hisseden Selim Yağcı Milletvekili olduktan sonra uzun uğraşlar sonunda Bakanlığa Bilecik’e giriş ve çıkış yolu yapılmasını kabul ettirdi. Soğuk Su ve Küplü arasında nihayet yapılıyor. Sorumsuzluk devlete kaça maloluyor o ayrı konu.

Söğüt yolu asfalt çalışmaları yapıldı. Çalışmalar sırasında Dursun Fakih ve Mihal Gazi türbelerine gidiş istikametini gösteren levhalar sökülür, yol çalışmaları biter ama yön gösterici levhalar tekrar yerine konmaz. Haberlerimizden sonra Sayın Valimizin emirleriyle işlem yerine getirilir.

Bölge Müdürlükleri kaldırılmalı, PTT, SGK, Sağlık Müdürlüğü gibi diğer İl Müdürlükleri haline getirilmeli. İl Müdürlükleri direkt Vali kontrolünde olduğundan işlerinde daha titiz davranmak mecburiyetinde kalırlar.

İl Koordinasyon toplantılarını yıllardır muhabirlerimiz takip ederler bende haberlerden mukayyet olurum. Nedense bu müdürlere bir evvelki toplantılarda vadettikleri hizmetleri yerine getirmedikleri sorulmaz. Onlarda sorumsuz davranışlarına devam ederler.

Sayın Valimizin geldiği günden itibaren titiz çalışmalarını gördükten sonra bu Bölge Müdürlüklerinin ilimizle ilgili hizmetlerini takip edeceğini umut ederek hatırlatma ihtiyacını duydum. Başarılı hizmetlerin devamı dileğiyle…
 

Bu yazı toplam 2714 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR