EYLEM YILDIRIM

EYLEM YILDIRIM

YOYO döngüsü nedir?

YOYO döngüsü nedir?

Tartıdaki kilonuz sürekli değişiyor, kıyafetler bedeninizle sürekli uyumsuz ise Yo-yo sendromu yaşıyor olabilirsiniz…

Nedir Yo- yo sendromu?

Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim ve temel problemimiz olan hızlı sonuç almak için yapılan çok düşük kalorili diyetler, detoks diyetler, protein oranı çok düşük diyetlerle birlikte hızla giden kilolar oluyor evet. Ancak kontrolsüz, sağlıksız olan bu diyetler sonrasında korunamadığı için (bunun nedeni de sürdürülebilir olmaması) kaybedilen kilonun fazlası geri alınıyor.

Bu döngü bedenimize zarar verir mi?

-Artık biliyoruz ki hızla giden kilolar büyük çoğunlukla sıvı ve kas dokusu üzerinden oluyor. Bu da bedenimizin dengesini bozuyor.

-Kas dokusu metabolik hızın en temel belirleyicisidir. Kas dokusundan kayıp yaşadığımız takdirde metabolizma hızının yavaşlayacaktır.

-Tüm organlarımız da kas dokusunda oluşmakta, hızlı giden kas dokusu organ fonksiyonlarının da bozulmasına neden olabilir.

-Yine vücudun hızla kilo kaybetmesi onu strese sokacaktır. Bu da mineral dengesizliğine, yoğun strese, kadınlarda adet döngüsünde bozulmalara ve psikolojik sorunlara da neden olabilir.

-Sonrasında da bu tür diyetleri sürdürülemeyeceği için alınan kiloların büyük çoğunluğu yağdan geleceği için sonraki kilo verme süreçlerinizi daha da zorlaştırabilir.

-Ve en önemli noktalardan biri bu tür diyetlerle çok fazla acıkmalar yaşayacağınız için mutsuz, agresif hissetmenize yol açabilir.

Bu tarz olumsuz dönüşler almamak için size en uygun, diyetisyeniniz tarafından hazırlanmış profosyonel beslenme uzmanları tarafından hazırlanmış beslenme programlarını uygulamak en doğru yol olacaktır.

Tek bir besine dayalı diyetlerden uzak durmalısınız. Sosyal medyada ya da aram motorlarından ulaştığınız beslenme programlarına dikkate almamalı sizin için en doğruyu bulmalısınız. Ödem atar, yağ yakar umuduyla aktarlardan aldığını çeşitli bitkileri, ilaçları, tozları kontrolsüzce kullanmadan önce diyetisyeninize danışmalısınız.

Unutmayın ki size en uygun haliyle diyet bir yaşam tarzıdır. Sağlıkla kalın.
 

Bu yazı toplam 3341 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
EYLEM YILDIRIM Arşivi
SON YAZILAR