ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP suç duyurusunda bulunmalı

CHP suç duyurusunda bulunmalı

Bazı olaylar uzun zaman unutulmaz. Hani sarımsağın kokusu kırk günde çıkar derler, galiba CHP’li Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet hadiseside uzun yıllar gündemden düşmeyecek gibi. Her gündeme gelişte CHP’lilerin “Nereden kazandık şu belediyeyi …” dediklerini duyar gibiyim. 

Halk TV yazarlarından Gazeteci İsmail Saymaz, Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet meselesini ve Başkan Semih Şahin’in CHP Disiplin Kurulu kararıyla partiden atılmasını, CHP’den ilimizi mecliste temsil eden Milletvekili Yaşar Tüzün ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Semih Şahin ile yaptığı görüşmeyi yazdı. Geçtiğimiz hafta gazetemiz Sakarya’da ve haber sitemizde haber yaptık. Tüzün’ün de, Şahin’in de Saymaz’a yaptıkları açıklamaların tamamını yayınladık. 

Tüzün şunları söylüyor:

"Şahin, 5-6 kişilik bir kadro getirdi. İmza yetkisi olmamasına rağmen sorumluluklar verdi. Onların da işi düşenden yardım adı altında para toplama girişimleri oldu. 2020'de belgelerle başkana söylendi bu olay."

Tüzün, 2020'de il ve ilçe başkanları ile belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıda Şahin'i uyardıklarını kaydederek, "Uyarıları dikkate almadı. Önlem de almadı" şeklinde konuşuyor.

Diyor ki:

"Danışmanınızla ilgili şikayet var. Önlem alın' dediğimizde şerh koydu. İftiradır dedi. 'Adı, soyadı, imzası var. Suç duyurusunda bulun' dedik. Bulunmadı. Kartopu gibi büyüdü."

Üç kişinin yazılı, dört kişinin sözlü ihbarda bulunduğunu anlatan Tüzün, "Bunlardan para mı istenmiş?" diye sormam üzerine "Aynen öyle!" diye yanıt verdi. Tüzün, "İçerisinde imar tadilatı, inşaat ruhsatı var. Birtakım yardım istenmiş" diyor.

Tüzün, CHP Genel Merkezi'nin Bilecik'e bir heyet gönderdiğini, belgelerin heyete de sunulduğunu, bunun üzerine ihraca karar verdiğini vurguluyor.

Tüzün, Şahin’in 5-6 kişilik bir kadro getirdiğini söylüyor. Bende bu köşeden defalarca Şahin’in İstanbul’dan 4 danışmanı sekreterleriyle birlikte getirdiğini yazdım. 

Tüzün, “Yardım adı altında para toplama girişimleri oldu. Belgelerle başkana söylendi” diyor. Şahin’in uyarıları dikkate almadığını söylüyor. Danışmanıyla ilgili iddialara Şahin’in “İftira” dediğini açıklıyor. Tüzün, gazeteci Saymaz’a üç kişinin yazılı, dört kişinin sözlü ihbarda bulunduğunu beyan ediyor. 

Partideki görüşmelerin yaşandığını aldığım bilgiler dahilinde bu köşede okuyucularımla paylaşmıştım. 

CHP Teşkilatının ve Milletvekili Tüzün’ün kamuoyuna açıklama yapmasını bekliyorum. 

Partiye yazılı ve sözlü olarak belediyede rüşvet alındığı şikayetini yapanlar olduğunu Başkan Şahin’e söyleyip Şahin’in dikkate almadığını söylemek Tüzün’ü sorumluluktan kurtarmaz. Şahin görevini yapmadıysa elinizdeki belgeleri savcılığa götürmeniz gerekirdi. Gazeteci Saymaz ile konuşmanızda adli mercilerden hiç bahsetmediğinizden halen bilgi vermediğinizi anlıyorum. Savcılığa gerekeni yapmanızı umuyorum. Bu açıklamanızdan sonra bence siz şikayette bulunmasanızda savcılık yazılı ve sözlü olarak partinizden şikayette bulunanların isimlerini ister diye düşünüyorum. 


 

Bu yazı toplam 3090 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR