ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP’de değişiklik yok dün de aynı bugün de

CHP’de değişiklik yok dün de aynı bugün de

Her yıl Mevlana’yı anma törenleri Konya’da düzenleniyor. İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Mevlana’yı anma töreni düzenledi. Geleneklerde mevlevi ayinine sadece erkekler katılırken Büyükşehir’in tertip ettiği Mevlana ayinine kadın, erkek beraber ayin yaptı. Mevlana ayinlerinin yıllardır tertipleyici tecrübeli Mevlana aşıkları kadın, erkek karışık Mevlana ayini olamayacağını, kadınların ayrı olarak mevlevi ayini tertipleyebileceklerini açıkladılar.

Ayinin başlangıcında Kur’an-ı Kerimi aslına uygun okutmak yerine manasını makam ile okuttular. Ezanın da Türkçe olarak okutulduğu söylense de hiç okunmadığı anlaşıldı. Nedense bu CHP eline küçük bir fırsat geçse hemen din ile uğraşmaya başlıyor. “Yarım doktor insanı candan yarım hoca dinden eder” diye atalarımız boşuna dememiş. Dini tahsil almamış adamlar televizyonda “Arapça okunan Kur’andan kimse bir şey anlamıyor. Türkçe okunması anlaşılmasına sebep oluyor...” diye başlayıp arka arkaya konuşmayı döktürüyorlar. Kimsenin Kur’an-ı Kerimin Türkçeye çevrilen tefsirli manasını veya mealini okunmasına karşı değil. Yeterki okuyun, Kur’anın emrettiği gibi riayet edin. Hiçbir şey aslının yerini tutmaz. Zaten bu hususta Diyanet İşleri gereken açıklamayı yaptı.

CHP 1930-1940’lı yıllarda dine karşı uygulamalarını unutmayan Türk milleti 70 yıldır tek başına iktidara getirmedi. Ellerine ufak çapta fırsat geçtiğinde yaptıklarını görünce halk bu partinin yine aynı davranacağını düşünerek oy vermiyor.

12 Haziran 2018 tarihinde CHP’nin iktidar partisi olduğu 1943 yılında dine nasıl baktığını ifade eden yayınladığım vesikayı tekrar yayınlıyorum. Bugünlerle ne alakası var, o devirler geçti diyenlere halen CHP Milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun tweetlerinden yayınladıklarını okuyunca o gün ile bugün bir değişiklik yok diyebiliriz.

vesika.jpg

“Hayatta hiçbir laftan tiksinmedim, şehitler ölmez vatan bölünmez sözünden tiksindiğim kadar”

Sera Kadıgil – CHP İstanbul Milletvekili

“O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ama benim yurdumun üstünde ebedi inlemesin artık ne olur ya! Resmen ağzıma ağzıma okunuyor her sabah”

Sera Kadıgil

“Kapıda oynayan çocuklardan rahatsız olunca kızgın yağ dökelim mi üstlerine, ya da utkudan ezan için camiyi basayım imam mı keseyim”

Sera Kadıgil

“Dinin nasıl afyon olarak kullanılabileceğinin canlı ve acı örneğini yaşadık dün gece...”

Canan Kaftancıoğlu – CHP İstanbul İl Başkanı


 

Bu yazı toplam 1740 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR