MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

ÇOK ŞEY KAÇIRDINIZ!..

ÇOK ŞEY KAÇIRDINIZ!..

Öyle bir anlattı ki... Sanki akademik bir toplantıdayız. İnsanlık aleminin teknolojiyle beraber yönetim safhalarının evrimi.

Endüstriyel gelişmelerin devletlerin yönetim şekillerine olan etkileri. Bir dönüm noktasında olduğumuzun analizi...

Ve yeni tirendi ıskalamamak için yapılması gerekenler!..

Belki inanamayacaksınız ama bu minvaldeki toplantı Bilecik'te oldu. Vali Tahir Büyükakın kamu kurum ve kuruluş amirlerine geleceğin vizyonunu çizdi. Adeta ders verdi desem yanlış olmaz.

Sn. Vali Doç. Dr. Tahir Büyükakın anlatırken "Hocam" diyerek araya girip "Eskiden büyük balık küçük balığı yutuyordu. Artık hızlı balık büyük balığı yutuyor. Teknoloji eskiden Avrupa’dan, İstanbul'a oradan Anadolu'ya dalga dalga gelirken iletişimin hat safhaya çıktığı günümüzde artık bilgi, teknoloji yağmur gibi her tarafa aynı anda yağıyor" demek geldi.

Vali Tahir Büyükakın teknolojinin devletlerin yönetim şekillerine olan etkilerini, ulus devlet, eski ceberrut yönetim anlayışı ve buna karşın teknoloji sayesinde halkın yönetime katılma arzusunu çok güzel örneklerle ortaya koydu.

Sanayideki gelişmelerin bürokrasinin hantal yapısına entegre ederek geliştirilmesi konusunda Vali Büyükakın fikirlerini söylerken; daha önceki sohbetimizde Güney Kore'de normalin üzerinde yaşanan uçak kazaları ile ilgili mevzu aklıma geldi.

Güney Kore'de uçak kazalarının fazla olduğunu inceleyen ekip uçaktaki yardımcı pilotun, pilotun hatasını gördüğü anda; geleneklerine, saygıya, ast üst ilişkilerine ve hiyerarşiye karşı gelmeden, aksaklıkla ilgili düşüncesini söyleyene kadar kazanın olduğunu tespit etmişler.

Gelişen teknolojiye ayak uyduramayan gidiyor. Bu en küçük esnaf için de, büyük alışveriş merkezleri için de, sanayi kuruluşları içinde, devletler için de geçerli.

Vali Tahir Büyükakın Yeni yönetim modelinde neler olması gerektiğini anlatırken "Bakış açısı değişmeden sonuç değişmez. Kafalar değişmedikçe sonuçlar değişmez" diyerek kamu kurum ve kuruluş amirlerine kısaca bakış açınızı, kafanızı değiştirin demiş oldu.

Liderlik göstermelerini, süreci izlemelerini ve süreci sürekli iyileştirme çabasında olmalarını istedi.

Vali Tahir Büyükakın'ın bu sunumu bence ülke genelinde tüm kamu kurum kuruluş amirlerine yapılmalı. Kurum amirlerine "Yöneticilik" seminerleri verilmeli.

Vali Tahir Büyükakın'ı verdiği bu "ders"ten ötürü tebrik ediyor, uygulamanın da hayata geçmesini bekliyoruz!..

Bu yazı toplam 5440 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR