MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

Prangalardan kurtulacak mıyız?..

Prangalardan kurtulacak mıyız?..

Boks maçında aldığı darbelerle yere yığılan boksöre antrenörü “Çok iyisin kalk ayağa devam et…” der. Yere yığılmış boksör de antrenörüne “Ben bu kadar iyiysem neden bu haldeyim” diye cevap verir.

Bunu niye anlattım.

Sn. Valimiz Perşembe göreve başladı Cuma günü Bilecik basınıyla kahvaltıda bir araya geldi. Basına verdiği değerden dolayı kendilerine çok teşekkür ederim. Bilecik’in coğrafi, tarihi ve kültürel konumu açısından ne kadar iyi olduğunu anlattı. O zaman biz niye bu haldeyiz?

Bu sorunun cevabını vermeden yine bir şey anlatmak istiyorum!..

Bilecik’in ücra yerlerinden, köylerinden derdi sıkıntısı olan konular gazetemize geldiğinde yazalım çizelim deriz muhtar veya ilgili kişileri “Yok yazmayalım, devlet bizim sıkıntımızı görür, bir gün bu problemimizi çözer gerekli mağduriyeti biz ilettik bekleyelim” derler.

Bizde meslekteki tecrübemize istinaden “Hayır bu işler böyle olmuyor. Kim daha çok bağırırsa, kim daha çok isterse, kim daha çok bastırırsa, kim daha çok yetkililerin kapısını aşındırırsa onun işi görülüyor. Bir gün bizim mağduriyetimiz de giderilir derseniz çok beklersiniz diye söyleriz”.

Sn. Valimiz basınla yaptığı toplantıda tam da bu konuya ilişkin önemli bir şey dile getirdi.

Ankara’da uzun yıllar çalıştığını, Ankara’dan illerin özellikle de Bilecik ölçeğindeki illerin nasıl göründüğünü güzel örneklerle ortaya serdi.

Örneğin Bilecik’ten bir proje Ankara’da genel müdüre gitti. Önce Bilecik mi Birecik’mi? sorusu gelir. Ardından Bilecik neredeydi sorusu. Sonra o proje beklemeye başlar. Bekler bekler bekler..

Sn. Valimiz Ankara’nın kapısını aşındıracaklarını, isteyeceklerini, daha fazla isteyeceklerini, ilimize gelecek yatırımlar konusunda ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Bunu da hep beraber yapmayı istediğini ifade etti.

Bilecik’in kronik sorunlarını herkes biliyor burada tekrar dile getirmeyelim.

Şu ifade de çok güzel.

Önce prangalardan kurtulalım sonra koşmaya başlayalım…

Sn. Valimiz burada ikamet edeceğini ve Bilecik’in ekmeğini yiyen, suyunu içenlerin burada ikamet etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Sonuna kadar katılıyorum ve destekliyorum. Son köşe yazım Bilecik’te gündem oluşturmuştu, neredeyse tam bunu ifade ediyordu.

Sn. Valimizin basınla buluşmasındaki yaklaşımını çok beğendiğimi ve ümitlerimin yeniden yeşerdiğini söylemek isterim.

Şimdi ayağa kalkıp mücadele etme hırsı tekrar oluştu…

Hoşçakalın.


Bu yazı toplam 1932 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR