FERRUH ERDOĞAN

FERRUH ERDOĞAN

DEMOKRATİK AÇILIM

DEMOKRATİK AÇILIM

İktidar Partisi ve Ana muhalefet partisi Genel Başkanlıkları mektuplaştı ve buluşmada anlaştı. Araya herhangi bir bozucu engel çıkmazsa hayırlı sonuç çıkar temennisinde bulunuyorum. Sayın Baykal, Sayın Başbakanımıza aşağıdaki konularda müzakere açacakmı merak ediyorum. Kaanatime göre ulusal bir gazete köşe yazarının işaret ettiği konu, AKP’nin parti programında bulunduğu gibi sık sık Sayın Baykal’ın medya gündemine getirdiği konular;

1. konu; Köşe yazarı Mustafa Mutlu diyorki; yedi yıl önce AKP’nin programına alınmış "siyasi partiler kanunu değiştirilecek, ÇAĞDAŞ, DEMOKRATİK anlayışın gereklerine uyumlu hale getirilecek" Önümüzdeki genel seçime yetiştirinde açılım görelim!

2. konu; "Parti içi DEMOKRASİ" bireyin ve azınlık görüş sahiplerinin hukuku ve demokratik yarışma hakları sağlanarak geliştirilecek" hadi bakalım bu hakların işlediği günleri ölmeden görebilecekmiyim?

3. konu; "SEÇİM KANUNU değiştirilecek" aman ha, bundan kötüsü gelmesin!

4. konu; "Parti ADAYLARININ tesbitinde, tüm üyelerin katılımıyla yapılacak ÖN SEÇİM SİSTEMİ"esas alınacak! Genel Başkanların kurduğu OLİGARŞİK kadro dağıtılabilecek mi acaba?

5. konu; "Siyasetin KİRLENMESİNİ önleyen YASAL düzenlemeler yapılacak" hadi gayret!

6. konu; "Daraltılmış bölgeli ve tercihli seçim sistemine geçilecek" Yukarıdaki maddelerin tamamı AKP’nin parti programından alınma, devam ediyorum.

7. konu; "SİYASETİN, bir RANT görüntüsü olmaktan çıkarılacağı" Bu maddeyi, hayata geçirmek için yukarıdaki maddelerin tamamı yerine getirilip işlerliği sağlandığında inanılır gibi! Ama... iki partinin de üçte iki kadrosu devre dışı kalır. İşte burası zor. ANAP’ın DSP’nin ve DYP’nin başına gelenleri gördüler. Kendilerini yok ederler mi?

8. konu; MİLLETVEKİLİ ve BAKANLARIN, siyasi demokratik söylem ve fikirleri dışındaki, söylem ve fiillerinden suç işlediği iddiaları delillendiğinde DOKUNMAZLIKLARI KALKACAKTI. Halka söz verildi, şimdi HALK sizin bu konudaki savsaklamınızı dikkatle izliyor. Unuttuk mu zannediyorlar. Hiç sormam, suçlular mahkumiyetten korkuyorlar.

9. konu; "DOKUNULMAZLIKLAR, millet meclisindeki, meclis çalışmalarındaki OY ve SÖYLEMLERİ ile sınırlı kalacaktı" İktidar Partisi bu konuda tek söz söylemiyor. Hadi Sayın Baykal, bastır bakalım ses gelecek mi?

İçiniz kıpır kıpır. ATATÜRK’Ü MİLLİ ŞEF ilan edenler, ATATÜRK’ün CUMHURİYETİ’ni ikinci, üçüncü Cumhuriyetle aşmaya özenenler’ Bugünün BÜYÜK TÜRKİYE’sini yönetme şansı bulanlar.Yukarıda dokuz madde ANAYASA değişkliğide gerektirmiyor. Birer ikişer cümlelik konu tasarısı olacak nitelikte. Ama... "DEMOKRASİ" için "DEVRİM"!

Hadi bitirelim şu işi, DÜNYA dinlesin AVRUPA inlesin...

Yukarıdaki DOKUZ madde de AKP’nin parti programında yedi yıldır yazılı duruyor. İşte size fırsat. Hatırlatmada yapmadan geçemeyeceğim. Eğer yargı hızlı işlerse meclisteki 550’ye yakın milletvekilinin yarısında fazlası bir daha aday değil, aday adayı dahi olamaz!

Bu yazı toplam 720 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
FERRUH ERDOĞAN Arşivi
SON YAZILAR