ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

“DİRENE DİRENE KAZANACAKLAR"MIŞ

“DİRENE DİRENE KAZANACAKLAR"MIŞ

“Direne direne kazanacağız” sözünü HDP eski genel başkanı sanık Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı mahkemenin salonunda taraftarları söylüyor.

Belediye Başkanı Semih Şahin 7 yıl evvel gezi parkı direnişçilerini destekler mesajında “ Direne direne kazanacağız!” diyor. HDP’liler de aynı sloganı atıyor ne de olsa birbirlerine destekte mahirler. Sloganda birleşmeleri de normal.

Gezi parkı olaylarında 89 polis aracı, 42 özel araç, 4 otobüs, 18 belediye otobüsü, 4 bina, 99 işyeri, 1 konut, 1 polis merkezi, çok sayıda otobüs durağı, ankesörlü telefon, trafik ışıkları zarar gördü. 50’den fazla polis ve vatandaş yaralandı. Borsa İstanbul düştü, bir günde 33 milyar dolar eridi. Turizmde rezervasyon iptalleri yüzde otuz oldu. Türkiye’ye doğrudan maliyetinin 1.4 milyar dolar, dolaylı maliyetinin ise yüzlerce milyar dolar olduğunu ülkemizin en üst düzey sorumlusu Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı.

Başkan Şahin ülkemize bu kadar ağır kayıplar verdiren olayı kutluyor, yeni bir olayı teşvik edercesine “ Daha büyük olaylarla daha büyük zararlara sebep olalım” demek mi istiyor?

Gezi olaylarının bitmesi için hükümetten üçüncü havalimanı projesinin, nükleer santrallerin, Türk geçit projesinin, üçüncü köprünün, Kanal İstanbul’un, İstanbul- İzmir otoyolunun durdurulmasını istediler.

Emperyalist dış güçler de aynı istekteydiler. Kanal İstanbul, nükleer enerji santralleri henüz proje safhasında. Diğerleri tamamlandı milletin hizmetine sunuldu.

Siz ve sizin gibiler halka hizmete karşı direniyorsunuz. Halk da yetmiş yıldır sizi iktidara getirmemek için direniyor. Birbirine benzemezleri çeşitli vaat ve entrikalar ile bir araya getirerek elde ettiğiniz koltukların hakkını vermedikçe halk dönen oyunu elbette fark edecek. Gün gelecek koltuk değneği olanları da yanınızda göremeyeceksiniz.

Bu yazı toplam 2686 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR