MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

BU DA BAYRAM GÜNDEMİ!..

BU DA BAYRAM GÜNDEMİ!..

Aahh eski bayramlar derken geçen seneki bayramı aradık.

Bayram, bayram namazı ile başlar. Bayram namazı olmayınca bayramın da bir tadı olmadı.

Yine bu bayram ilk defa 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulandı. Bu durum haber sitemizin ilgisini bir kat daha artırdı.

Bayram boyunca bilecikhaber.com.tr haber sitemize attığımız haberler tavan yaparken kendi köyümüz olan Kurtköy'de "Yumurta yerine yılanı tuttu" başlıklı haberimiz 50 binleri geçti.

Yine Osmaneli'deki "Kedi gözlü yılan görüldü" başlıklı haberimiz okunma rekorları kırdı.

Yine bayramda telefonla herkes birbirinin bayramını kutlarken sohbetlerin ilk sırasında her zaman olduğu gibi siyasi polemiklerin değerlendirmesi yerini aldı.

Özellikle CHP'den Belediye Başkanı seçilen Semih Şahin'in geçmişi kötüleyici açıklamaları ile Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı'nın "ihtar" mahiyetindeki sözleri kamuoyunun dikkatini çekti.

Boru tartışması ve gezicilere ilişkin karşılıklı tartışmalar devam etse de kamuoyunun en çok merak ettiği konu altyapı ihalesine ilişkin Milletvekili Selim Yağcı'nın hukuka aykırı olduğu ve yetkilileri göreve davet etmesi konusu.

‘İHALE HUKUKA UYGUN DEĞİLDİR’

Milletvekili Yağcı, açıklamasının bir bölümünde "Belediye başkanının bu alt yapı çalışmalarına ait ihale 3 defa iptal edilmesine rağmen usule aykırı bir şekilde fen işleri müdürünü ve İlgili başkan yardımcısını karşı çıktıkları için değiştirerek korona virüs olayını konuyla ilgili olmamasına rağmen acil işlerden gösterip kanuna karşı hile yoluyla ihale yasası 21/b maddesine sokarak pazarlık usulü her zaman ihaleleri verdikleri il dışından gelen bir şirkete verilmiştir. İhale işlemi usule ve hukuka uygun değildir. Korona virüs salgını yağmur hattı çalışmasını acil hale getirecek nitelikte bir sebep değildir. Bu konuya ilişkin ilgili makamları göreve davet ediyorum" dedi.

Sn. Yağcı'nın şu cümle de çok önemli:
"‘BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMEMELİDİR’

Birilerine para kazandırmak için 3 ihaleyi iptal edip kanuna karşı hile yoluyla yapılmış olan yeni hattı sökerek birilerine peşkeş çekmemelidir."

Bu cümlelerden sonra yetkililer bir girişimde bulundu mu bulunmadı mı bir gazeteci olarak ben bilmiyorum. Ancak bu kamuoyunun  merak ettiği bu konuyla ilgili yetkililerin bir açıklama yapması gerektiğini düşünüyorum.

Yoksa daha önce Bilecik kamuoyuna oturan önemli hadiseler gibi bu konu da aradan kaynayıp gidecek mi?

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 2737 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR