ÇAĞLA CANBAZ

ÇAĞLA CANBAZ

Dokunma, Yanarsın!

Dokunma, Yanarsın!

Dikkat İroni ve Hiciv İçerir!
Olayın üzerinden uzun zaman geçti. Bu konuya girmeyecektim ama dayanamadım.
Kahramanımızın sözleri şu şekilde;
"Devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar Baykar'a veriliyor. Bu proje kutsal, dokunulmaz hale getirildi. Kusura bakmayın DOKUNACAĞIZ tabi ki ..
Kahramanımız temastan veya dokunmadan ne derece hoşlanıyor bilmiyorum. Bu açıklamayı ifade özgürlüğü, intikam duygusu, ulusunun çıkarı, bağlı olduğu locaların talimatı  veya en çok ben yaranırım düşüncesiyle yapmış olabilir önemli değil saygı duymuyorum.
Sonuçta dokunmak istediği BAYKAR.
Hani dese ki şu ihale çılgını firmalara dokunmak istiyorum anlarım, derim ki devlet garantili paraların hesabını ve maliyetinin üç katına verilen ihalelerden yola çıkıp hak arayacak. Ama konu BAYKAR olunca insan hayırdır babacan ne bu asi tavırlar demeden edemiyor.
Bu dokunma isteğinden sonra BAYKAR gerekli açıklamayı güzelce yaptı, fakat dokunmak isteyen kitlenin de bir hayli fazla olduğu gözümüze çarptı.
Abilerim, ablalarım, kardeşlerim siyaseti at gözlüğüyle, sempatizanlık ve militarist  ideolojiye hele hele intikam duygusuyla yapmayalım. Öfke, intikam, doğruyu perdeler.
Millet egemenliği, mili çıkar olarak doğruya doğru, yiğidi öldür hakkını yeme diyerek irdelesek herşeyi...
Şimdi aklıma gelen bazı savunma sanayi şirketlerini yazıyorum listeye yazamadıklarım özrümü kabul etsinler.
KASKAŞ-KALE AERO-TUSAŞ-TAI-ALP HAVACILIK-ASELSAN-ROKETSAN-HTR-SARSILMAZ-ASPILSAN-TİSAŞ-BİTES-SEDEF-NUROL-MILSYS-KOLUMAN-FNSS-BMC-VESTEL SAVUNMA-YONCA ONUK- BAYKAR  ve niceleri... Bu savunma sanayi lisanslı bazı şirketlerimiz bunlar da çok rahatsız edici işler yaptı rüştünü ispat etti. Mesele üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Mesele başarıyı cezasız bırakmamaksa dokunulması gereken çok şirket var!
Hadi BAYKAR damadın deyip bahaneyle cezalandırmak için zemin hazırlanıyor yavaş yavaş algı yapılıyor peki ya diğerleri? 
Dokunma yanarsın !!
Bu ve niceleri Türk değilseniz veya Türkiye aleyhtarıysanız gerçekten çok can sıkıcı işler yapıyorlar! Ve elinize bunları cezalandıracak güç geçtiği zaman intikam almaktan tabi ki çekinmezsiniz!
Birde şu Teknofest, T3 vakfı olayı var!
Damadın şirketi T3 vakfını kurdu yetmedi Teknofest düzenledi yetmedi bakanlık desteği aldı. Neymiş efendim ayakları yere basmayan üretme heveslisi gençleri bir araya getirip imkan vermekmiş. İcat çıkarıp vatana millete faydalı mı olacaksınız! Bakın Şakir Zümre'ye bakın Nuri Demirağ'a, Nuri Killigil 'e Bandırma füze kulübüne bakın bakın ibret alın dokunurlar!!!
Bu Teknofest olayı da damadın şirketi de göze battı, dediler ki kimlik bunalımı aşağılık kompleksini atamayanlar; Bu yaptıklarını ameriga da hobi kiti olarak millet garajında bahçesinde yapıyor! E size niye dert oldu o zaman!
İşte o pırpır, hobi kiti vs. Tüm aşağılama kompleksiyle baktığınız teknolojik oyuncaklar!
Dağlık Karabağ savaşında Ermeni ve yandaşlarını savaşta perişan eden ana unsurlardan biriydi.
Ama yandaş medya abarttı aslında uçmadı bile değil mi!
Ukrayna Rusya savaşında da yine yandaş medya abarttı durumu aslında oraya gitmedi bile...
TB2 almak için düzenlenen bağış kampanyalarını da aktroller düzenlemiş...
TB3 üretim hattına girdi, Japonya ve G.Kore proje izlemcisi olduğunu açıkladı. Bunu bakanlayıp fonlayıp bizim hatırımıza izlemci olun demiş.
Japonya SiHA ihalesinde teste uygun gördüğü 2 markayı açıkladı TB2 VE ABD'li MQ9 Reaper. O listeye girsin diye de sanırım R.Tayyip Erdoğan arayıp bizim damadın işleri zayıf destek, hibeyle bir yere kadar  hele hatırımı kırmayın da alın şu listeye demiş.
Aynı zamanlarda Nurol 6x6 Ejder Tunus'a ihraç edildi. Herhalde onu da bizimkiler demirden bir şeyler yapmış alın belki işinize yarar demişler.
Bu arada AKINCI 15.000 saate yaklaştı dedi Damat. 5 ülkeye ihraç edildi. Teslimatları başlayacak diye açıklama yaptı. Burada da devlet araya girip alın ya bulunsun n'olacak kırmayın bizim damadı diyerek pazarlamış olma olasılığını görüyoruz.
Ülkelerin SİHA ihracat verileri;
Türkiye:190
Çin:173
Abd:143
İsrail:142
Türkiye harici bir ulusa veya Türkiye karşıtı bir ideolojiye sahipseniz, yada Türkiye harici diğer milletlerin ülkü ve ideolojisine sahipseniz bu liste rahatsız olmak için yeterli.
Belki de SİHA yapan Türk firmasına Türk kimliğiyle dokunmak istersiniz! 
Gelelim Bilecik'te DOKUNULMAYI beklenen akademisyenlerimize !
5 mühendislik dalından akademisyenlerimiz ve öğrencileri Tek silindir 61cc Çift silindir 170cc İHA motoru testlerini yapıp onayı alıyor yetmezmiş gibi 30 adet İHA motorunu savunma sanayi şirketlerine teslim ediyor.  150 adet üretilmeyi bekleyen sipariş var diyor! Bu teknoloji Bilecik teknokentte icra ediliyor! 
Er şimdi millete faydası göze batacak kadar çok olan şeylere dokunmayı seviyorlarsa, bizim akademisyenlerimize de dokunacağız demeseler bari!
Bu devlet üniversiteleri İHA motoru üretsin, vay efendim teknolojik çalışma yapıp ar-ge faaliyeti yürütsün diye mi kurdu!!
Bu rezilliğin hesabı da sorulmalı.
Neyse hazır akademisyen dokunması falan demişken, hendek operasyonları zamanında bazı akademisyenler çıkıp imza atıp, barış özgürlük bir şeyler deyip kail devlet falan demişlerdi bu barış elçileri PKK ile savaş dursun diyordu, bu cahil halkı aydınlatmak istiyorlardı, çünkü onlar Çağdaştı. Peki onlara da dokunulacak mı?
Bilecik'ten çıkıp ABD ye John Bolton'a dönelim 
S-400 alımı ve Finlandiya ile İsveç e yönelik tutumu nedeniyle Türkiye'nin NATO dan atılması gerekiyor dedi. Bağğğzı siyasetçiler bize kim saldıracak biz demiştik S-400 almayın diye bizi dinlemediler bakın ne oldu hep hata üstüne hata dedi, Fatih Altaylı'nın programında.
Bu John efendi ayrıca gerekirse NATO'yu feshedip yeniden kurabiliriz, Türkiye'yi atmak için bir sürü sebep var dedi. Bağğğzı siyasetçiler var biz 6.filoya selam verenlerden değiliz, ABD ye biat eden edenlerden değiliz falan diyip, yine aynı güruhtan birileri babacan tavırla çıkıp ABD  ve AB ile ilişkilere zarar veriyorlar biz aynı safta yer alacağız diyebiliyor. Hatta babacanın birisi çıkıp AB bakanlığı kuracağız dedi, konum belirtti. Ne isterseniz okey mi demek istedi günahı boynuna artık.
Dokunma bu kadar değil; Can Ataklı 6'lı masa seçimi kazanırsa MİT,TSK KOMUTA KADEMESİ, VALİLER,KAYMAKAMLAR,EMNİYET MÜDÜRLERİ,BÜROKRASİ,GENEL MÜDÜRLÜKLER,BAKANLIK ÜST DÜZEY PERSONELLERİ içerisinden 9.000 kişilik görevden alma listesi yapıldığını söyledi, 9.000 kişiye dokunacaklarmış...
Temel Kotil MMU 2025 ten 2023 e çekildi dedi. Dokunma salar bari...
TUSAŞ ATAK II yi bu yıl ilk uçuşunu yapacak dedi.
İsmail Demir; siper hizmete girecek, Bozdoğan görüş içi, Gökdoğan görüş ötesi füzelerinin ilk teslimatının yapılacağını yetmezmiş gibi Gökdenizin gemilere entegre edileceğini, Karaok'un envantere alınacağını, Şimşek'in ilk teslimatının yapılıp, Akya'nın seri üretimine geçileceğini söyledi, bende dinleyip dinleyip hayırdır bakanım devletin imkanlarını çarçur ediyorsunuz dokunurlar sonra dedim.
He birde unutmadan söyleyeyim Haluk BAYRAKTAR ihracat hedefimiz 4 milyar doları geçmek demiş. Napacaksa o kadar parayı!!! 
Dokunma yanarsın mıydı o? Dokunma  yaram çok muydu? 
Neyse hatırlayamadım , Bizim Bilecik'teki Akademisyenlerimiz , Bakanlarımız, Genç beyinlerimiz, üreten Türkiye diyenlerimiz, Bağımsız Türkiye diyenlerimiz Devrim arabalarının filmindeki şu repliği illa ki hatırlıyordur; Türkiye'de hiç bir başarı cezasız kalmaz!

Bu yazı toplam 8336 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
ÇAĞLA CANBAZ Arşivi
SON YAZILAR