ÇAĞLA CANBAZ

ÇAĞLA CANBAZ

Nereye gidiyoruz?

Nereye gidiyoruz?

Son günlerde sürekli ‘nereye gidiyoruz?’ diye soruyorum kendi kendime. Bu ülke nereye gidiyor? bu insanlık nereye gidiyor? Bu gençlik nereye gidiyor? Gidiyoruz işte bir yerlere de nereye gidiyoruz?

Gençliğimiz, devletimize verilmiş en büyük hediyedir. Peki en büyük olan hediyenin paydaşları, çıkmaz bir sokağın sonlarına doğru gelmiş bulunmaktadır. Hal böyle olunca gençlerle yaptığım sohbetleri yüreğim sıkıla sıkıla içim buruk bir şekilde dinledim.

Gençlik istihdam istiyor! Artık her yer de üniversite mezunu işsizler hayata küstüklerini söylüyorlar. Sahi 4 sene dişinden tırnağından artırıp çocuğunu okutan babalar, evladım okusun diye çoğu ihtiyacından vazgeçen aileleri hiç düşünen oldu mu? Ülkemizde yüksek okul mezunlarımızın yüzde 70’i kendi alanlarında çalışmak zorunda kalıyor. Bir arkadaşımla yapmış olduğum söyleyişi tarzında ki konuşmamda bana burada çalışmak için 4 senelik okul okumama gerek yoktu lise diplomasıyla da burada çalışabilirdim ama şanslıyım ki iş bulabildim dediğinde durumumuzu ne kadar vahim olduğunu anladım.

Biz nereye gidiyoruz peki! Tek sorunumuz bu olsa yine iyi. Kapı da bekleyen evlilik kurumu var gençler evlilik denilince kaçacak yer arıyorlar ve haklılar, sadece gençler mi kaçıyor aileler de kaçıyor düğünlerden, geleneğimiz üzere yakınlık durumuna göre altın takan biz Türk halkı, eskiden bir düğüne gitsekte keyfimiz yerine gelsin diyorken şimdi düğün olmasın o bizim çocuğa altın taktı diyor! Aileler de köşeye sıkışmış durumda! 

Canım ülkemin gariban insanları artık nereye gideceğini ne yapacağını şaşırdı. Bıraktık akışına her şeyi. Ne çocuklarımız mutlu ne gençlerimiz mutlu ne de annelerimiz babalarımız. Dört bir yandan sardı sıkıntılar, gel diyoruz hayat biraz daha gel üstümüze biz bunla da baş ederiz.

Yeni evlenmek üzere olan bir gencin feryadına tanık oldum sevgili okurlarım 2 senedir evlenmek için mücadele veren gencin serzenişlerine şahit oldum. Düğün salonu, takılar, mobilya beyaz eşya derken hesaplanan tutar, gençlerimizin en az 10 yılının ipotekliyor sahi biz nereye gidiyoruz!

Bir eve bir maaş yetiyordu şimdi iki maaş yetmiyor ufak bir krediyle ya da bir miktar parayla düğün yapılırken şimdi o rakamlar hayallerde kaldı. Herkesin dilinde bitmek bilmeyen maddi sıkıntılar. Borçlar üzerine kurulmuş bir yuva ve sonuç hüsran.  Sahi biz gerçekten nereye gidiyoruz?

Gençliğimiz yaşam savaşı veriyor hepimizin verdiği gibi bu ekonomi savaşı nereye doğru gidiyor biz nereye doğru gidiyoruz. İşin kötüsü nereye gittiğimizi bilmeden yaşıyoruz.
 

Bu yazı toplam 7024 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇAĞLA CANBAZ Arşivi
SON YAZILAR