ÇAĞLA CANBAZ

ÇAĞLA CANBAZ

Emekler karşılığını alıyor

Emekler karşılığını alıyor

Projeler onaylanıyor, yatırımlar programa alınıyor, ihaleler gerçekleşiyor. 

Bir çok yazıda dile getirdik Bilecik üvey evlat muamelesi görüyor diye. Haklı olduğumuz noktalarda var haksız olduğumuz noktalarda. Yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim şimdi. Son günlerde ki haberlere baktığımda, projelerin onaylandığını onaylanan projelerin ihaleye çıktığını ve çoğu projeninde hizmete başladığını gördüm.

Aklınıza gelebilecek bütün bakanlıkları düşünün, hangi Bakanlığa Bilecik ile ilgili bir proje sunulsa çoğunda olumlu dönüş alındı. En son onaylanan proje Bozüyük için yapılması beklenen Bilim Sanat Merkezi projesi oldu. Milli Eğitim Bakanlığının vermiş olduğu destekle Bozüyük güzel bir yatırıma daha sahip olacak. Geçtiğimiz ay içerisinde hatırlayanlarınız olacaktır, Bozüyük Lojistik Merkezi yatırım programına alındı. Ara verilmişti bu projeye ama şuan 2022 programında mevcut, proje üçün  80 Milyonluk bir bütçe ayırıldı, ihalesi gerçekleşecek ve sonra proje için kollar sıvanacak. 

E bu projeler sadece Bozüyük için mi elbette hayır!

Osmaneli’nde 5 proje onaylandı, turizm için önemli yarırımlar yapılacak.  Osmaneli bu konuda daha iyi yerlere gelebilmek için Kültür ve Turizm Bakanlığından tam destek alıyor. E bunun yanında Söğüt’te var. Bilecik’in marka değerini oldukça yükseltecek olan Oba Kent Projesi, bu projeyi artık duymayan kalmadı bence. Gençlik ve Spor Bakanlığının yatırım programına aldı, Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne de artık yapım ihalesini gerçekleştirmek düşer. Bu arada bu projenin ihalesi 28 Şubatta gerçekleşecek.

Sağlık Bakanlığının projelerini kullanmaya başladık bile. Hem Bilecik’e hemde Bozüyük’e oldukça donanımlı hastaneler yapıldı. Görüyorum ki Bakanlıklar, Bilecik ve ilçelerini unutmamış. Üvey evlat muamelesini bu konuda bir kenara bırakabiliriz. Bizim söylediklerimiz aslında saece sitem, neden daha iyi yerlerde olmasın Bilecik, Bozüyük, Osmaneli..?

Düşünsenize Bozüyük’te ki Toprak tesislerinin tekrar istihdama açıldığını, yıllar öncesi Bozüyük için büyük önem arz eden işletme şu an yalnızlığa terk edildi. Bu tesisi kurtarmak için hangi Bakanlığa yazabiliriz acaba? Bozüyük Lojistik Merkezi tamamlanana kadar bu tesisi de tekrar kalkındırabilsek keşke…

Mv Selim Yağcı’nında de dediği gibi ‘Hep daha iyiye daha güzele’ ulaşmak istiyoruz. Sayın vekilimiz göreve geldiği günden beri dur durak bilmeden yatırımlar için uğraşıyor. Verdiği müjdeler bizleri oldukça sevindiriyor ve her gün çıtayı yükseltip yeni projelerin haberlerini bekliyoruz. E hal böyle oluncada biz hep en iyisini istiyoruz, üvey evlat değil Kuruluşun ve kurtuluşun şehri olarak adımız her yerde şahlansın istiyoruz.

Bu yazı toplam 4591 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇAĞLA CANBAZ Arşivi
SON YAZILAR