FERRUH ERDOĞAN

FERRUH ERDOĞAN

EKONOMİK KRİZLRE VE DOĞANIN KORUNMASI

EKONOMİK KRİZLRE VE DOĞANIN KORUNMASI

Ülkemizin güvenliği için, VATAN TOPRAKLARININ korunması için 25-30 yıl zarfında biraz fazla atsamda! 1 yıllık gayri safi milli hasılamız yok oldu. Daha hala oluk oluk paramız gidiyo, kanımız akıyor! 400 Milyar Dolar gitti!
*Üstüne üstlük son onbeş yıl içinde üç defa EKONOMİK KRİZ geçirdik.
*Son geçirmekte olduğumuz ekonomik OLAY’a Sayın büyüklerimiz KRİZ diyemiyorlar. TEĞET mi geçti yoksa KRİŞ mi ÇAP mı geçti! 2009 yılının sonunda ibretle ve hayretle göreceğiz. Hele bir seçimler geçsin!
*ABD’ye girmek, gümrük birliği, ÇİN’e karşı hiç bir ekonomik önlem almamak adına "milyar" dolarlar yitirdik. Tekstil battı! mermercilik ve topraktan üretilen mamüllertop attı! Küçük sanayi, kaplanlar kedi oldu.
*Sayın Kemal Derviş!in ekonomik-para politikası 2,5 Siyasi partiyi tarihe gömdü, bedelini hep birlikte ağır ödedik. Bu muhterem vatandaşı birde neredeyse İstanbul’a Belediye başkanı yapacaktık! İstanbul İMF ve Dünya bankasının başkenti olurdu heralde..
*İMF, adı üzerinde, parası çok olanların fonu.Dünyadaki geri kalmış ülkeleri Fonlaya fonlaya, fakir-fukaranın üzerinden, rızkından ve nafakasından Vergi alarak zenginleri zengin ettik. Hala IMF’yi doyuramadık.
*Allah’ın sopası yok! ama ADALETİ var! Emperyalist ABD ve AB’nin bazı ülkelerine, orta doğuyla ve Afrika, Asya ülkelerini karıştırdıkça kendilerine huzur yok! Alma yoksulun, garibin ahını, artık aheste(yavaş) aheste çıkmıyor, dairenin tam ortasından geçen ÇAP gibi ortadan bölüp geçiyor. KAPİTALİST, gözü doymayan EMPERYALİST, ülkeleri RAHAT ve HUZUR görmeyecek, Görmesinde...
*300 yıl osmanlıyla uğraştılar, sıra şimdi kanla, gözyaşı ile, dullarla, yetimlerle, şehitlerle, gazilerle kurduğumuz CUMHURİYE’timizle uğraşıyorlar.Ama orta doğuda, anadolu, kafkaslarda ve heryerde, "HALK" birgün onların KESİN hesabını görecek. İşbirlikçi, küresellik adı altında soyguncu, hortumcu KAPİTALİST’ler paralarıyla birlikte boğulacak yok olacaklar veolmaktalar.
*Ey insanlık, Ey Türk Halkı kendimize gelelim! Çifter çifter telefonlar, arabalar, yetmedi jeepler, villalar, yazlık, kışlık evler 170-180 m2 evler, döşenen eşyalar. Mermer döşeli havuzlar, yalılar, yelkenliler özel yat ve gemiler. Trilyon Liralık güller, laleler, sök kaldırımlar- yap kaldırımlar. Gözü doymayan hortumcular işe yaramayan yapılar, kamu yatırımları
* Savurganlık, istihdam yaratma yerine boşa giden para ve emekler. Ve içimizdeki binler işsiz, evine ekmek götüremeyen, pazara- bakkala gidemeyen aileler. Adına sadaka Ekonomisi diyen halkımız, daha ne kadar sabredebilir?
*Çok büyük ÜLKE olabilecek bir TÜRKİYE ve ONUN HALKI sadakaya, yardıma ELE bakar hale getirilir mi?
*Ekonomisi ortalama beş yılda bir SALLANAN, gözü doymayan IMF- Dünya bankası SAROS ve diğer para babaları gözü dönmüş finansörler ! Türkiye’nin yakasından düşün! Kimsenin önerisine gerek yok. Kandırılıyoruz HALKIMIZ. Bütçelerinizi ayarlayın, kredilere dalmayın. Kilimin üzerinde oturun. Yer yatağında yatın. Çorbayla oturun, çorbayla kalkın. Ama namerte muhtaç olmayın!
* Doğanın korunmasını, ormanlarımızı, toprağınızı tüm doğallıklarını bu şartlar altında ne biz HALK olarak nede devlet olarak koruyamayız. Aklımızı başımıza alalım. Ormanlar parsellendi, IMF için, topraklar gidiyor IMF ve Dünya bankası borçları için, Tüm değerler elden çıkınca VATAN TOPRAĞI kalır mı? Toprağına sahip çık VATAN için...

Bu yazı toplam 522 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
FERRUH ERDOĞAN Arşivi
SON YAZILAR