ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Engin Altay’ın bu sözlerine HDP bile inanmaz

Engin Altay’ın bu sözlerine HDP bile inanmaz

Erdoğan’ı devirmek için ana muhalefet partisi CHP çamları devirmeye devam ediyor. Birbirine benzemezlerin toplandığı muhalefet birçok konuda anlaşmazlığı ayyuka çıkmış durumda. Sadece Erdoğan’ı “Mutlaka devirmeliyiz” konusunda mutabıklar. Maazallah iktidara gelseler ilk söyleyecekleri kendi aralarında “Tamam muhalefetteyken Erdoğan’ı devirelim diye anlaşmıştık ve başardık. Şimdi iktidarız hiçbir konuda anlaşamıyoruz, ne yapacağız?” olacaktır. 

CHP’nin Grup Başkanvekili Engin Altay’ın HDP’yi aklamak için bakın söylediklerine. HDP’liler bile bu sözleri duyduktan sonra Engin Altay’a “Bizi sen PKK’yla nasıl ayrı göstermeye kalkarsın” diye kızmışlardır.

Aynen şunları söyledi Altay:

“HDP’yi terör örgütü olarak görmüyoruz. Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde tutulmasını doğru bulmuyoruz. Osman Kavala’nın cezaevinde tutulmasını doğru bulmuyoruz. Açığız, cesuruz bu konularda. HDP’nin PKK ile ilişkisini minimize etmesini ben de isterim, varsa. Bir siyasi partinin terör örgütü ile ilişkisi olmamalı. Bana göre HDP 6 milyon oy almış, en az AK Parti kadar, MHP kadar, CHP kadar legal bir siyasal partidir.”

Hendek olaylarında zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan “Güvenlik güçlerimizin alnından öpüyorum” sözüne o zaman HDP Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş teröristler için “Bende bu zulmün karşısında dik duranları alnından değil ellerinden öpüyorum” diyerek devleti yok etmek için ihanet edenlerin yanında yer almıştı. 

Demirtaş “Bizim bir milletvekilimiz bir PKK’lının cenazesinde diye linç ediliyor medyada…Ben açık söyleyeyim; Halkımızın acısına sahip çıkmayan milletvekiliyle ilgili soruşturma açılır mı…

... Hükümet cephesinden bugüne kadar tek bir PKK’lının acısıyla ilgili bir ilgili tek bir cümle duydunuz mu Allah aşkına…”

Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan “PKK sizi tükürüğü ile boğar.” HDP’de milletvekilliği ve eş genel başkanlık yapan Figen Yüksekdağ “Sırtımızı YPG’ye ve PYD’ye yaslıyoruz.”

Pervin Buldan HDP eş genel başkanı “Özellikle şunu belirtmek isterim; PKK bir terör örgütü değildir. Bahçeli’nin artık bunu bilmesi gerekir.”

HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk Silopi’de PKK’ya yönelik operasyonlar için “Silopi’deki devlet terörünü lanetle kınıyorum” 

HDP’lilerin PKK’yı destekleyen PKK’lı olduklarını ilan eden sözlerinin onlarcasını daha yazmak mümkün. Halende devam ediyorlar. 

Buna rağmen CHP’li Engin Altay’ın sözlerini HDP’yi tanımayan biri olsa inanabilir. Birde ‘varsa’ diyor. Kardeşim sen bir milletvekili ve partinin idarecisi olarak HDP’nin PKK ile olan ilişkisini anlayamamışsan yarın iktidara gelsen maazallah terörle mücadelemizde olmaz.  

Bu yazı toplam 1911 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR