MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

Yerel Medyanın geleceği -1-

Yerel Medyanın geleceği -1-

Herkesin malumu geçen hafta Ankara'daydım.

Anadolu Yayıncılar Birliği ile RTÜK'ün beraber organize ettiği "Yerel Medyanın geleceği ve dijitalleşme" konulu çalıştaya katıldım.

Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sn. Sinan Burhan ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ederim. Yerel medyanın derdiyle dertlenen Sn. Sinan Burhan ülkenin her vilayetinden meslek erbaplarını bir araya getirdi.

Bizleri Ankara'da karşılayarak meslektaşlarımızla tanışmamızı, kaynaşmamızı sağladı.

Aynı gün akşamına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Numan Kurtulmuş toplantımıza katıldı. Salondaki herkes doğal olarak basın mensubu.

Sn. Burhan'ın hoş geldiniz konuşmasının ardından Sn. Kurtulmuş kürsüye geldi. Konuşmaya başlamadan önce arkadaşlar espri yapıyor "Toplantı basına kapalı mı?"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Numan Kurtulmuş yerel medyaya verdikleri önemden bahsedip ülke genelindeki güncel konular üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Ulusal ve yerel kanallarda aynı anda gündem oluşturan güzel konuşmaydı.

Toplantıdan sonra Sn. Numan Bey ile görüşme fırsatımız oldu. Tüm Bilecik'e selamları var.

Ertesi gün müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevindeki yerel medya çalıştayı başladı.

Açılış konuşmasını Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sn. Sinan Burhan yaptı. Sn. Başkan Burhan Yerel Medyanın geleceği konusunda yeni iletişim teknolojilerinin getirdiği fırsat ve tehditlerin ele alınacağını, ulusal ve yerel medyanın önemi, yerel televizyonların gazetelerin, radyoların sorunları ve geleceğinin konuşulacağından bahsetti.

Sn. Burhan toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran'a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Çalıştaya yetkili kurum ve kuruluş temsilcileri, gazeteciler, akademisyenler katıldı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin konuşmasında yerel televizyonlara yeni dönemde getirdikleri kolaylıklardan bahsetti. Ceza-i müeyyide uygulama cihetinde olmadıklarını, yerel televizyon ve radyoların da yayın ilkelerine dikkat ettiklerinden bahsetti.

Sn. Şahin'in konuşmasından sonra yerel radyo ve televizyonların soruları esnasında ülkemizde yaklaşık 30-40 civarında içinde Bilecik'in de olduğu illerde televizyon olmadığını öğrenmiş olduk. Genelde televizyon sahibi yerel medyanın uydu maliyetlerinden şikayetçi.

Oturum arasında uydu maliyetleri sorduğumda yaklaşık 100 bin civarında uydu maliyetinin bulunduğu ve buna ilaveten işletme maliyetlerinin bindiğinden bahsetti arkadaşlar. Gerçekten bu maliyeti karşılayabilecek bir reklam pastası maalesef Bilecik'te yok.

Tabii televizyonlara olan ilgi de teknoloji karşısında nasıl bir geleceğe sahip?

Toplantı Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran'ın konuşması ile devam etti. Bizi daha çok ilgilendiren yazılı basın kısmını yarınki gazetede ele alacağım.

Hoşçakalın.
 

Bu yazı toplam 3825 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR