ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

GERÇEĞİ GÖR TÜRKİYE

GERÇEĞİ GÖR TÜRKİYE

THKO’nun ilk eylemi Amerikan Elçiliğinin önündeki koruma polisi olarak görev yapan iki emniyet mensubunu yaralamak.

THKO mensupları İş Bankası Emek Şubesini soydular 124.000 TL çaldılar.

THKO Amerikalı 4 askeri kaçırıp 400.000 dolar fidye istediler.

THKO mensuplarınca İsrail Başkonsolosluğu kaçırıldı ve öldürüldü.

THKO içinde yer alan isimler şunlar: Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Ulaş Bardakçı, Ziya Yılmaz, Cihan Alptekin, Ömer Ayna, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan.

Bu örgütün yaptığı talebe olaylarını bir kenara bırakalım, yukarıda saydığım eylemlerin benzerini bugün yapan bir örgüt olsa normal karşılanır mı? Nitekim yapanlar var cezaları veriliyor.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan haricinde diğer örgüt üyeleri zaman zaman emniyet güçleriyle girdikleri çatışmalarda infaz edildiler.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan yakalanarak cezaevine konulur ve mahkeme idam cezası verir. Mahkumlar için verilen idam cezaları yerine getirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin “Evet” demesi gerekir.

Deniz Gezmiş ve iki arkadaşı idam edildiğinde Başbakan Nihat Erim, CHP’de milletvekilliği yaptı, 12 Mart muhtırasından sonra istifa etti Başbakan oldu.

Meclisteki idam kararının oylaması sırasında CHP’nin 144 milletvekilinden 28’i “Evet”, 47 vekil “Hayır”, 2 vekil çekimser, 67 vekil oylamaya katılmıyor. Bugün CHP’nin sözcülüğünü yapan Faik Özturak’ın babası Orhan Özturak da “Evet” oyu kullananlar arasında.

Oylamaya 450 milletvekilinden 323 milletvekili katılıyor. 273 milletvekili “Evet” oyu kullanıyor, 48 “Red”, iki çekimser oy çıkıyor. O gün oylamaya CHP parti olarak meclise katılıp 144 milletvekili hayır oyu verseydi bugün üç fidan idam edildi diye feryat eden CHP ağlamamış olacaktı.

Bu üç suç işleme makinası gibi çalışan kafadarların yaptığı eylemler suç ama idamlık suç mu onu bilemem. Bildiğim “Üç fidan” diyerek masum gibi gösterilmesi, millete örnek gösterilircesine anılması doğru kabul edilemez. Bakın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tweetinde ne diyor:

kemal_kilicdaroglu-tweet.jpg

Kılıçdaroğlu, Deniz Gezmiş’in mezarını ziyaret ederek çiçek koyuyor. Bu ne demek? İktidara gelirsek bunların yaptığı eylemleri devam ettirecek gençlik eriştireceğiz demektir.

kemal_kilicdaroglu-deniz-gezmis.jpg

Gerçeği gör Türkiye.

Bu yazı toplam 3628 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR