Av. RECEP AKAY

Av. RECEP AKAY

Haddini bileceksin

Haddini bileceksin

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Diyanet'in 2013 yılında başlattığı 4-6 yaş grubuna yönelik Kur’an kurslarını eleştirmiş ve "bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var." Diyerek Kuran eğitimini ve Kuran kurslarını eleştirmişti.  

Hal bu ki çok yakın zamanda CHP genel başkanı Kılıçtaroğlu ,  toplumun her kesimiyle helalleşmek istediklerini belirtmiş ve CHP’nin hatalarından ders çıkarması gerektiğine  dair cümleler kurmuştu. Helalleşme konusu o günlerde çok konuşulmuş, çok değerlendirilmiş, söylemlerin samimi olup olmadığı kamuoyunda tartışılmıştır. İşte bu söylem ve tartışmaların olduğu bir dönemin hemen sonrasında Özgür Özel çıkıp yukarıda belirttiğimiz cümleleri sarfederek, Kuran Kurslarına ve çocuklara Kuran eğitimi verilmesine karşı çıkmıştır. Kılıçtaroğlu’nun helalleşme sözleriyle, Özgür Özel’in Kuran Kursları çıkışı beraber değerlendirildiğinde CHP’nin ve Kılıçtaroğlu’nun helalleşme sözlerinin, karşı mahalleden oy devşirmekten öteye gitmeyen bir söylem olduğu gayet açıkça görülmektedir.   

Öte yandan %99’u Müslüman olan bir ülkede, bir parti sözcüsü ve grup başkanvekili, Kuran Kurslarına, çocuklara verilen Kuran ve Din eğitimine neden karşı çıkar ki, neden rahatsız olur ki? Bunu anlamak gerçekten zor.  Hadi diyelim ki senin zihniyetin senin inancın, senin düşüncen, Kuran eğitimine ve Kuran Kurslarına karşı. Ama arkadaş senin açıklaman sadece bu karşı söylem değil ki ; “…BU ORTAÇAĞ ZİHNİYETİNE yönelmenin ne bu  Cumhuriyete ne bu millete faydası var diyerek, direk İslam dinine, Peygamberimize ve Kuranı Kerime karşı çıkmıştır. Karşı çıkmakla kalmamış ORTAÇAĞ ZİHNİYETİ diyerek aşağılama cüretinde bulunmuştur. 

Ya arkadaş, gerçi konuştukların söylediklerin gayet açık ama, istersen daha da açık konuş. Sen kimsin, kimi temsil ediyorsun, senin dinin ne, Peygamberin kim, Kitabın ne, bunları da halk önünde açıkça söyle de Halk, özellikle genç nesil, sizi daha iyi tanısın. Bak bu ülkenin %99’u Müslüman, sen de bu ülkede siyaset yapıyorsun. Bu milletin İslamiyet, Peygamber (sav), Kuran konusundaki hassasiyetlerini bilmen lazım, bilmiyorsan da öğren. Sen, hem de, Millet Meclisi kürsüsünden, Gazi meclisten, çıkıp ta, bizim dinimize, bizim Peygamberimize, bizim Kuranımıza, ORTAÇAĞ KARANLIĞI diyerek hakaret edemezsin.   

Gerçi Özgür Özelin bu çıkışlarına biz şaşırdık mı, tabii ki de hayır. Çünkü o zihniyette bu tür düşmanlıklar her zaman olmuştur ve bundan sonra da olacaktır. Seçimden önce camiye gidip, namaz kılar, Kuran okur, başörtülelere rozet takar, seçim geçtikten sonra, bu yaptıklarının hepsine karşı çıkarlar. Bu Özgür Özel zihniyeti ve onun abileri, daha önceki yıllarda da, özellikle Cuma günleri, Camilerin kapısında kamerayla bekleyip Camiye gelen ortaokul lise öğrencilerini görüntüleyip, akşam ana haber bültenlerinde, ertesi gün de boyalı basında yayınlayıp, sanki bu gençler ve öğrenciler çok ayıp, çok günah bir şey yapıyormuşçasına,  onları aşağılar şekilde haber yapmışlardır. Yine Özgür Özel’in abileri 15 yaşından önce Kuran Kurslarına gitmeyi de yasaklamışlardı. Lise ve Yükseköğretimde başörtüsü yasağının sahipleri de kendileriydi.  Bu yasaklar çok eskiye dayanmıyor. O günleri bizim yaşıtlarımız  çok iyi bilir ama yaşı daha genç olan  kişiler ise internetten bu yasaklara ve uygulamalara ulaşabilirler.  

Özgür Özel ve zihniyeti, şunu da bilmenizi  isterim;  O çok özendiğiniz, çağdaş  Batı’da anaokulundan itibaren çocuklara bütün bu  dini kavramlar kiliselerde öğretilir . 

Ortaçağ karanlığı diye bahsettiğiniz eğitim sisteminden insanlığın önünü aydınlatan, aydınlatmaya devam eden, İbn Sina, İbn Haldun, Yunus Emre, Mevlânâ, Cezerî, Ali Kuşçu, Mimar Sinan, Itrî vs. gibi dünya çapında bilim adamları, düşünürler ve sanatçılar yetişti. Din eğitiminin hiçe sayıldığı ve yer yer engellendiği son 100 yılda 1 tane bile dünya çapında bilim adamı çıkmadı, buna ne diyeceksiniz Özgür Özel?

Son olarak şunu ifade edeyim, Halkın Müslüman olduğu bir ülkede dini değerleri aşağılayarak iktidara gelme çabanızı manidar buluyorum. Bu halkın sizi niye iktidara getirmediğinizi anlamamanızı ve görmemenizi diliyorum. Siz aynı kafayla devam edin ama bizim kutsallarımıza laf ettirmeyiz, ona göre.

Haftaya aynı günde buluşmak ümidiyle, sağlıcakla kalın.
 

Bu yazı toplam 5115 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Av. RECEP AKAY Arşivi

Canan

18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:01
SON YAZILAR