Av. RECEP AKAY

Av. RECEP AKAY

Elma dersem çık, armut dersem çıkma!

Elma dersem çık, armut dersem çıkma!

Önümüzdeki yıl Haziran ayında Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi var. Geçen seçimde olduğu gibi önümüzde iki tane ana ittifak var, en azından şimdilik. Cumhur ittifakının adayı zaten belli. Mevcut Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan aday. Kamuoyunun merak ettiği husus Millet İttifakı’nın adayı kim olacak? Emin olun şu aşamada ittifakı oluşturan parti başkanları dahi bilmiyordur adaylarının kim olacağını. Çünkü kendilerinin bir masa etrafında toplanıp ortak bir aday belirleme ihtimalleri ve şansları yok. Niye mi; Siyaseti takip edenler bilir, ortak bir basın bildirisi hazırladılar ve 28 Şubat günü bu bildiriyi açıkladılar. Niye 28 Şubatsa o da ayrı konu. Fakat bu bildiriyi bile açıklamadan önce yabancı bir ülkenin büyükelçisinin kontrolünden geçirip onay almışlar. Yani kendi başlarına ortak bir bildiri dahi hazırlayıp açıklayamıyorlar. Bu bildiriyi ortak şekilde hazırlayıp açıklayamayan 6 parti lideri mi kendi Cumhurbaşkanı adaylarını belirleyecek, işte ben buna gülüp geçerim. Bu altı birbirine benzemez partiyi bir araya getiren güç, Cumhurbaşkanı adaylarını da belirleyecek ve adayınız bu kişidir deyip açıklayacak ve Millet İttifakının liderleri de bu adaya sahip çıkıp ardından tabanlarına bu adayın ne kadar iyi bir aday olduğunu açıklamaya çalışacaklar.

Diğer bir konu ise bu masada kaç kişi var? Görüntüye göre altı parti lideri var bu masada. Fakat bir de görünmeyen bir parti daha var o da HDP. Fakat bu altı parti liderine sorsanız HDP ile herhangi bir bağlantımız ve ittifakımız yok diyecekler. Kendilerini mi kandırırlar yoksa seçmenlerini mi kandırırlar bilemem ama bu altılı ittifakın yanlarında HDP olmadan hiçbir işe yaramayacaklarını cümle alem biliyor. Nasıl mı biliyor, matematik hesabı çok basit. Toplayın altı partinin oylarını hepsinin toplamının %50’yi geçme ihtimali var mı, kesinlikle yok. Ee ne işe yaradı o zaman bu altılı ittifak. Hepsinin oylarını toplayınca Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunu geçemiyorsanız sizi niye bir araya getirsinler ki. Sizi bir araya getiren güçler bilmiyor mu sanki hepinizi toplasanız bir Recep Tayyip Erdoğan yapmayacağınızı. O yüzden HDP’de sizin ittifakınızda yer almaktadır. Fakat siz bunu kendinize bile itiraf edemezsiniz. Ama biz biliyoruz ki geçmiş seçimlerde HDP barajı aşsın diye CHP’li seçmenlere her evden bir oy HDP’ye adı altında kampanya düzenleyip oy verdirdiler. Son belediye seçimlerinde CHP adaylarına da HDP oylarını yönlendirerek ödeşmiş oldular. Yani CHP ile HDP zaten iç içe geçmiş vaziyette.

Sözde CHP’li seçmen dışında kalan, diğer ittifak partilerinin seçmenlerini kandırıp, HDP bizim ittifakımız içinde yer almıyor demek istiyorlar. İttifakın içinde HDP’nin olması Millet İttifakının liderleri için sorun değil ama seçmenleri için bakalım ne kadar sorun teşkil ediyor, bunu seçimden sonra göreceğiz. Belki de seçimden önce de bazı İYİ Partililer açıklayabilir bu durumu belli de olmaz.

İttifak liderleri ne derse desin, seçmenini nasıl kandırmaya çalışırsa çalışsın, bu altı partiyi bir araya getirenler HDP’yi de masanın altına gizlemişler ve verdikleri talimat şu; Elma dersem çık armut dersem çıkma. 

Yerseniz…
 

Bu yazı toplam 3866 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Av. RECEP AKAY Arşivi

Canan

18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:01
SON YAZILAR