Av. RECEP AKAY

Av. RECEP AKAY

Yeni Başkan ve Bilecik

Yeni Başkan ve Bilecik

Bilecik’te CHP’li Belediye Başkanı Semih Şahin’in başdanışmanının suçüstü yapılarak rüşvet suçundan tutuklanması ve akabinde müfettiş incelemeleri neticesinde Belediye Başkanının görevden alınmasının ardından Bilecik Belediyesinde ve CHP’de sular hiç durulmuyor.

Semih Şahin görevden uzaklaştırılınca yerine yeni başkan olarak CHP ve ittifak ortağı İYİ Parti Muharrem Tüfekçioğlu’nu seçtiler. Muharrem Bey tam aşk ve şevkle göreve başlamışken daha, beğenmediği kişileri görevden alıp, istediklerini başka görevlere tam olarak getiremeden, bir de duyduk ki, Muharrem Başkan da görevden alınmış. Görevden alınma sebebi ise çok ilginç; daha önce orman kanununa muhalefet ile ilgili Mahkemeden aldığı ceza kesinleşmiş. Dosya içeriğini bilmiyorum ama bir insan ormandan durduk yere ceza almaz. Ya ormana zarar vermiştir ya da ormandan ağaç kesmiştir. Neyse bu bizim konumuz değil, ağaç konusunda çok hassas olan bir kesim vardı ülkemizde, Taksim’de 3-5 tane ağaç kesildi bahanesiyle, bütün terör örgütü destekçilerini ve marjinal gurupları da yanlarına alıp haftalarca süren eylemler yapıp ortalığı birbirine katmışlardı. Kendi seçtikleri belediye başkanı orman kanununa muhalefetten yani ormana ve ağaca zarar vermekten dolayı başkanlık görevinden alınıyor, hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Hani siz bir ağaç için ortalığı ateşe vermiştiniz, nerde o içinde ağaç sevgisi ile yanıp tutuşan arkadaşlarınız?

Neyse asıl konumuza geri dönelim. Muharrem Başkan henüz başkanlığa alışamadan yani henüz Bodrum’dan Kuşadası’ndan ve Bilecik’ten villalar alamadan, belediyeye iş yapan müteahhitlerden kendisine özel vip araç tahsis edemeden görevden alındı. Görevde kalsa idi bu saydıklarımızı belki de hiç yapmayacak vaktini Bilecik’e ve Bilecik halkına hizmet için harcayacaktı, bunları bilemeyiz, ama bilinen bir gerçek var ki CHP Bilecik il örgütünün ve CHP belediye meclis üyelerinin seçmiş olduğu başkan bir ay sonra görevden alındı.

Daha sonra ise yeni başkan seçtiler, vatandaş birbiriyle iddiaya girmeye başlamış. Yeni seçilen başkan kaç ay veya ne kadar görevde kalır? İddiaya girmeye hiç gerek yok. Ben de bir öneride bulunayım bütün belediye meclis üyelerini ikişer üçer ay arayla başkan yardımcısı yapsınlar, herkesin gönlü olsun.

Bu yazı toplam 8420 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Av. RECEP AKAY Arşivi

Canan

18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:01
SON YAZILAR