Av. RECEP AKAY

Av. RECEP AKAY

Allah iyiliğinizi versin!!!

Allah iyiliğinizi versin!!!

Şu anki İYİ Parti Lideri 2001 yılında MHP’ye katıldı. 2007, 2011 ve 2015 Haziran seçimlerinde MHP milletvekili olarak meclise girdi. MHP’de yer aldığı zamanalar önemli görevlerde bulundu. Fakat 2015 Kasım seçimlerinde aday gösterilmedi ve meclise giremedi. Ardından MHP’de olağanüstü kongrede genel başkan adayı olup lider olmak istedi. Bu istediği olmayınca İYİ Parti’yi kurdu. İYİ Parti’nin kurulmasıyla beraber MHP’de siyaset yapan bir kısım insanlar İYİ Parti’ye geçerek orada siyasi hayatlarına devam etti.

Bütün bunları niye mi anlattım, şu anda muhalefette bulunan altı parti (bence yedi parti) yuvarlak masanın etrafında buluşup ortak aday çıkarma derdindeler. Fakat halen adaylarını belirlemiş değiller. Çünkü altı partinin de hem fikir olduğu ve en önemlisi HDP’nin de destek vereceği adayı bulmaları zor. Geçtiğimiz haftalarda yazılarımdan birinde bahsetmiştim. Eğer HDP bu altı partinin bulduğu adayı desteklemeyecekse, altı partinin bir araya gelmesinin hiçbir anlamı yok. İster sağdan başlayın saymaya ister soldan başlayın toplam oy oranları belli. Ne yaparlarsa yapsınlar, Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranını geçmeleri mümkün değil. Yani ne yapıp edip bu altı parti HDP’nin desteğini almak zorunda. Kendileride bu durumun farkında olmalı ki HDP’nin bir dediğini iki etmiyorlar. HDP’yi incitmemeye çalışıyorlar. Nasıl mı, HDP ve PKK ile sert çıkışları olan İYİ Parti’nin ağır toplarından Yavuz Ağıralioğlu’nun yetkilerini elinden aldılar. Koray Aydın’ın görev tanımını değiştirdiler. Bazı televizyon yorumcuları televizyonlarda verecekleri destek neticesinde HDP’ye bakanlık bile verilebileceğini söylediler. Ayrıca HDP’ye bu tavizler verilirken İYİ Parti’nin tepkisiz kalması ve bu tavizleri desteklemesini eleştiren milletvekillerinden bazıları ya istifa etti ya da istifa ettirildi.

İlk kurulduğunda milliyetçi muhafazakar görüntü veren ve MHP misyonunu üstlenmeye talip bir parti gibi görünen İYİ Parti şimdilerde ise HDP ile aynı ittifakın içinde. Şöyle bir düşünelim. İYİ Parti hiç kurulmuş olmasa ve sadece bu kesimi temsilen MHP olsa MHP şartlar ne olursa olsun HDP ile ittifak içinde yer alır mıydı? Kesinlikle almazdı. İşte bu durumu bilen siyaset mühendisleri İYİ Parti’yi bu günler için kurdu ve dizayn etti.

Seçimlere daha bir yıldan fazla bir süre var bakalım İYİ Parti, HDP’ye daha ne kadar taviz verecek? Bu tavizlere tepki gösteren kaç İYİ Partili olacak ve partisinden uzaklaşacak veya uzaklaştırılacak, hep birlikte göreceğiz. 

Bu yazı toplam 3468 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Av. RECEP AKAY Arşivi

Canan

18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:01
SON YAZILAR