ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Halkımızın Ferasetine İnanıyoruz

Halkımızın Ferasetine İnanıyoruz

Çok çok eskiden, 60-70 yıldır “Türkiye’de petrol var ama, kendimiz arama imkanına sahip malzememiz olmadığı için bu imkana sahip devletlerle çalışma yapılıyor, onlar da yok deyip açtıkları kuyulara beton dökerek kapatıyor.” denir.

Son yıllarda petrol, doğalgaz arama edevatına yaptığımız yatırımlarla kendi imkanlarımızla doğalgaz ve petrol bulduk daha da bulmak için var gücümüzle arttırmaya uğraşıyoruz.

Bor madeni ülkemizde çok. AK Parti iktidarına kadar hammadde olarak satıyorduk. Sattığımız ülkeler madeni işleyip bize yüksek bedelden satıyorlardı. Son yıllarda ETİ Maden, boru işleyerek ihraç ediyor. Bor madeninden temizlik maddeleri üretiliyor, tarımda kullanılıyor, verim de yüksek alınmaya başlandı. Bor yeni bulunmadı, keşfi uzun yıllar evveline dayanır. İleri teknolojiye yatırım yaparsan verim elde edersin. İthal ettiğimiz birçok maddeyi kendimiz üretir hale geldik, ihracat yaparak para kazanmaya başladık.

Söğüt’te çıkarılmaya başlanan altın madeni yeni bulunmuş değil. Önceki yazılarımda bahsetmiştim. Osmanlı döneminde burada altın çıkartıldığı biliniyor. 50-60 yıl evvel de Bilecik Milletvekilliğini ve senatörlük yapan Orhan Tuğrul da burada altın çıkartmıştı.

Yatırım yaparsan rezervin tamamını çıkartırsınız. 500 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Bir ton topraktan ortalama yüzde 2-3 civarında altın alınırken Söğüt altın madeninden yüzde 8,6 olarak altın elde ediliyor. Bu maden neden 70-80 yıldır yatırım yapılarak değerlendirilmedi demeye hakkımız yok mu?

Halkımızın ferasetine inanmalıyız.

Bu yazı toplam 2352 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR