MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

HAYALLERİMİZ YIKILDI!..

HAYALLERİMİZ YIKILDI!..

Bilecik'te göreve başlamadan önce Ertuğrulgazi'nin türbesine gitti dua etti. Ardından Bilecik Şeyh Edebali Türbesine geldi. Onu kimse tanımıyordu. O vatandaşlarla sohbet etti. Aynı gün Cuma namazı için Kayı Boyu Camisine geldi. Bilecik'te Cuma çıkışı makam aracına bindi ve Bilecik Valisi olarak ilimizde 17 ay görev yaptı.

30 yıllık meslek hayatımda çok sayıda Vali gördüm. "Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır" denir ya.. Her Vali'nin bir çalışma tarzı oldu. Bilecik'e bıraktığı eserler oldu. Tahir Büyükakın hariç hepsi devlet bürokrasisinden gelmiş ve belli bir hiyerarşi içersinde görev yaptı.

Ancak Vali Tahir Büyükakın Üniversiteden akademik yapıdan geldiği için Bilecik'te çalışma tarziı oldukça değişikti.

Vali Tahir Büyükakın Bilecik'in gelecek vizyonunu çizmeye çalıştı. "Hayal edin" dedi. Bilecik'in ileriye dönük stratejisinin belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Bilecik'in bir ajandasının olmadığını, bu eksikliği farketti, önce bunu anlattı. Sonra bu ajandaya neler yazılması gerektiğini ortak akılla belirlemeye çalıştı.

Büyükakın Bielcik'in gelecek vizyonunu çizdi. Bağrından cihan imparatorluğu çıkarmış, mayasında başarı hikayesi olan memleketimizin yeni başarılara imza atabileceğini hatırlattı.

Yazıma esprili bir  dille başladım. Bilecik'in gelecek vizyonunu çizdi. Bilecik'e hayal ettirdi. Ardından hayalleriyle oynayıp gitti.

ve sonra

Kocaeline Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gitti. Veda konuşmasında "Atalarımıza, dedelerimize bir borcumuz vardı. Borcumuzu tam ödüyorduk Recep Tayyip Erdoğan çağırdı. Kendileriyle görüşmemizde dedelerimize şu borcumuzu ödeyelim diye söyleyeceğim" dedi.

Osmanlı torunları yetkililere, bakanlara, başbakanlara defalarca istekte bulundu. İsteye isteye dilenci olmaktan öteye geçemedi. Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osmangazi at sırtında düşmanlarını yenerek Bursa'ya ulaştı. Bizim karayolları 10 senede Bursa'dan Bilecik'e yolu yapıp ulaşamadı.

Osmanlı torunları yetkililere, bakanlara, başbakanlara isteklerini anlata anlata dilenciden öteye geçemedi. Tahir Büyükakın bu direnci kıracak bir idareciydi ancak zamanı yetmedi. Benim yine de umudum var.

Daveti üzerine yaptığımız sohbetlerde Bilecik'in kaderini belirleyecek fikirlere sahip olduğunu biliyorum.

Sohbetlerimizin Bilecik'te kalmayacağını umarak Sn. Valimiz Tahir Büyükakın'a başarılar diliyorum.  Allah yolunu açık etsin.

Bu yazı toplam 7614 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR