ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Hesap iyi sorulmalı, arkadan emekli karacılar, havacılar gelir

Hesap iyi sorulmalı, arkadan emekli karacılar, havacılar gelir

Ayet "Lût'u da (Peygamber gönderdik.) Kavmine dedi ki "Sizden önce insanlardan hiçbirinin yapmadığı fuhşu mu yapıyorsunuz?"

Araf Suresi 80. ayet

"Çünkü siz, kadınları bırakıp da cinsel tatmin için erkeklere yanaşıyorsunuz. Doğrusu siz haddi aşan bir topluluksunuz."

Araf Suresi 81. ayet

"Lut kavmi de peygamberleri yalancılıkla suçladı. Kardeşleri Lut onlara şöyle demişti. "Allah'a karşı gelmekten sakınmaz mısınız? Bilin ki ben, size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. Artık Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin. Bunun için sizden karşılık beklemiyorum. Benim ecrimi vermek yalnız alemlerin rabbine aittir. Rabbimizin sizler için yarattığı eşlerinizi bırakıp da erkeklerle mi beraber oluyorsunuz? Doğrusu siz haddinizi aşan bir kavimsiniz!"

Şura Suresi 160-166. ayet

Allah yasak ettiği ilişkiyi Kur'an-ı Kerimde açıkça haram kıldığını emretti. Allah'ın yasak ettiği ilişkiyi LGBT kısaltılmış harflerle basitleştirmeye çalışanlar ayetleri bir nevi inkar etmiş oldukları görülüyor.

Diyanet İşleri başkanının görevi ayet ve hadisler ışığında müslümanlara İslamı anlatmak, haram, helal gibi fıkhi ilimleri bildirmektir. Başkan bir cuma hutbesinde "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lütiliği, eşçinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor." dedi.

Bir Diyanet İşleri başkanı nasıl böyle konuşurmuş. Tersini mi konuşsaydı? Sayın başkan kendi görüşünü açıklamıyor İslamın emirlerini müslümanlara tebliğ ediyor. Başkana demediğini bırakmayan barolar mı kaldı, siyasiler mi? İslamın emirlerini tebliğ eden başkan ve din adamlarına gelince fikir hürriyeti hakkı akla gelmiyor. Akla gelen vur abalıya görevden alınsın yaşama hakkı bile verilmesin.

Ayasofya Camii İmamı Mehmet Boynukalın "Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam'ın hem de aklın gereğidir..." Yine Boynukalın sosyal medya hesabında "Cinayet cinayettir, cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz; "Sizin için kısasta hayat vardır" ilahi düsturudur. Sürekli "Kadın Cinayetleri" vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır. "Ey insanlar! Şüphesiz, biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık ve tanışasınız diye sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerlimiz ona karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz, Allah en iyi bilen ve her şeyden haberdar olanıdır."

Hucurat Suresi 13

Muhterem Boynukalın'ın tamamen İslamın içinde paylaştıkları fikir hürriyeti dahilinde görülmedi; linç edildi. "Boynukalın boyunun altında kalsın" diyen mi, "Böyle konuda tweet atmamalı" diyen mi, daha

neler neler denmedi. Nihayet Boynukalın Ayasofya Camii İmamlığından istifa etti.

Geçtiğimiz hafta emekli büyükelçiler memleketimiz hakkında açıklamalarda bulundular. Hemen fikir hürriyeti akıllara geldi.

Eski milletvekilleri topluca açıklamalarda bulundular yine fikir hürriyeti denildi.

Sıra askeriyeden emekli hem de 12 Eylül askeri darbe girişim askeri elbiseleri sırtta iken görmüş emekli amiraller topluca gece yarısı bildirisi yayınladılar. Savcılık başta muvazaaf askerlerle temas var mı veya başka altından neler çıkabilir diye soruşturma başlattı.

Fikir hürriyeti yine malum kesimin aklına geldi. "Adamlar emekliye ayrılmış, ellerinde silah yok darbe imkanları kalmamış, düşüncelerini açıklamaya hakları yok mu?" yaygarasına başladılar.

İyi de sadece bu kesimin mi fikir hürriyeti var? Bir din adamının, Diyanet İşleri Başkanının İslamın emirlerini müslümanlara yayma hakkını çok görürken, devlete ait lojmanlarda, bol para, korumalarla, halktan kopuk yaşayanlara hak görüyorsunuz.

Emekli imamlar toplanıp bildiri yayınlasalar fikir hürriyeti mi yoksa "Şeriatçılar ayaklandı mı?" aklınıza gelir?

Amirallere hesabı tam sorulmalı, aksi halde arkası, emekli karacılar, havacılar gelebilir.
 

Bu yazı toplam 2540 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR