ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

İKTİDARDA KALMAK KOLAY DEĞİL

İKTİDARDA KALMAK KOLAY DEĞİL

7 Haziran seçimleri sonrası öyle bir hava estirildi ki sanki Ak Parti muhalefete düştü, seçimleri kaybetti. Halbuki Ak Parti tek başına hükümeti kurma hakkını kazanamadı.

Cumhuriyet Halk Partisi koalisyonlarla intikalı şekilde iktidarın bir ucundan tuttukları haricinde 65 yıldır ana muhalefet. Buna rağmen 4 yıl evvelki seçimlere göre 1 puanın üzerinde oy kaybı var.

İktidarda kalmak kolay değil DSP-MHP koalisyonla iktidara geldiklerinde yüzde 20'lere yakın oy almışlardı.3,5 yıllık iktidarları sonunda yapılan seçimlerde her iki partide barajı aşamadı.

DSP bu seçimlerde 84 bin civarında oy alabildi. MHP o seçimlerde aldığı oyu yakalayamasada 4 yıl evvelki seçimlere göre oyunu yüzde 3 artırma başarısını yakaladı. Bu başarısınında rahmetli Alparslan Türkeş'in İslami düşünceyle yetiştilirmek üzere kurduğu ülkü ocaklarına borçlu olduğunu unutmamalı. Fikri olan ayakta kalıyor, olmayanları ise millet siyasetten saf dışı bırakıyor.

MHP ülkü ocaklarına rahmetli Türkeş dönemindeki önemi vermiyor. Bu hatasınıda ileride çekeceği muhakkak.

Seçimlerin üzerinden 17 gün geçti. Ak Partiyi tek başına iktidar olamadığı için sevinenler yavaş yavaş aymaya başladılar.  Belkide koalisyonda partiler anlaşamazda seçime gidilirse Ak Parti tekrar tek başına iktidara gelebilir.

Sadece içeride yavaş yavaş da olsa ekonomide dengeler değişmedi. Dışarıda Türkiye’nin kabul edemeyeceği olaylar yaşanıyor. Suriye’de sınırımızda bir Kürt devleti kurulmaya çalışılıyor. Başta ABD ve Batının desteğiyle bölgede İsrail gibi ikinci çıbanbaşı meydana getirilmeye uğraşılıyor.

Irak’ta federe hükümet kuran Barzani elde ettiği petrolü satabilmek için Türkiye’ye el avuç açıyordu.Şimdi Kobani’de Kürt devleti kuruluş çalışmalarını gördü, ABD’nin Akdenize açılma planlarını alkışlıyor. Petrolü bu yolla satacağını planlıyor. Her an için Türkiye’ye yüzünü döneceğinin sinyallerini veriyor.

Ak Parti’yi iktidardan indirmek için sadece üç muhalefet birleşmedi. Ortadoğu petrollerinden Türkiye’nin istifade etmemesi için dış güçlerde var güçleriyle çalıştı. Seçimlerden sonra sınırımızda bir Kürdistan kurmak için bizim buhranlı günlerimizden istifade etmek istiyorlar.

Bakalım bu kirli oyunları bozmak için hangi partiler bir an evvel hükümeti kurmaya razı olacak?

Eğer Esed’in yanında yer alanlar hükümet kurarsa siz seyreleyin o vakit Türkiyeyi...

DEMİREL

Siyaset sahnemizde 50 yıl yaşayan Süleyman Demirel vefat etti.

Şöyleydi böyleydi demeye gerek yok. Yaşları yirmi beşin üzerinde olanlar yaşayarak tanıyorlar. Gençlerde yazılanları okuyarak öğreniyorlar.

Rahmetli Üstad Necip Fazıl Kısakürek vefat edenlerin arkasından “Allah Müslümanlara rahmet etsin” dermiş. “Üstad niye öyle diyorsun” diyenlere “Müslümansa o da nasibini alacak” cevabını verirmiş. 

Bende Demirel’in arkasından Allah Müslümanlara rahmet etsin diyorum.

Bu yazı toplam 1376 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR