ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

KEDİ BUYSA CİĞER NEREDE, CİĞER BUYSA KEDİ NEREDE?

KEDİ BUYSA CİĞER NEREDE, CİĞER BUYSA KEDİ NEREDE?

Nasrettin Hoca ne büyük adammış, her devirde sözleri geçerli.

Sorma zamanı geldi... Önceleri Cemaat, sonra Hizmet, seçimlerden sonra Hezimet ismi alanlar. Bilecik'te bile altı binlere çıkaracağını söyledikleri oyları nerede?

Genelde CHP'yi desteklediniz. İyi ki desteklediniz geçen seçimlerin at başı birincilikle yarışan partiyi üçüncü yaptınız ya helal olsun size! "Maşallah!" dediğiniz. Kırk gün yaşanıyor.

Halkın vurduğu tokatın sesi Pansilvanya'dan umarım duyulmuştur. Pansilvanya'nın sesi, Zaman'ın yazarı Hüseyin Gülerce duymuş. Pazartesi günü şöyle diyor; "Gülerce'nin gazeteci Hadi Özışık'a verdiği söyleşide vurguladığı dört yanlış şöyle; 

"1- Hizmet baştan beri yanlış yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na savaş açtı. Gezi'den itibaren Başbakan'a hakaret etmeye başladılar. 

2- Üslubumuzu kaybettik. Namus bildiğimiz üslubumuz. Biz bunu bıraktık hükümetle savaşa girdik, diyaloğu bıraktık, çatışmacı dil kullandık.

3- Siyasallaştık. CHP için kapı kapı dolaşıp oy istedik.

4- Hizmet hep çoğunlukla hareket etti. Hep öyle yoluna devam etti. İlk defa çoğunluğun karşısına çıktı ve kaybetti. Orjinalini kaybetti, yara aldı." 

Dümeni kırmaya başladılar, ekmek yedikleri kaba zarar geleceğini görmeye başladılar mı dersiniz? Başbakan Bülent Arınç "Safmışız..." dedi. Yine saflığınız tutarsa bu millet sizin yanınızda bir daha yer almaz. Millet sizin saflığınızın nelere mal olduğunu biliyor. Bunca yıldır niyetlerini fark edemeyişinize de kızıyor. Her istediklerini verdiğinizi de doğru bulmuyor. Bütün bunlara rağmen oyuyla yanınızda oldu. Şuurlu Müslüman yaşadığı olaylardan ders almalı, aynı hatayı tekrarlamamalı.

İktidar, yaşanan olaylardan ders almalı. Peygamberimiz "Ümmetim kötülükle ittifak etmez." buyuruyor. Saflıkta ısrar edilirse, verilen sözlerde durulmazsa Hak öyle bir yer  halk eder ki, Halkta manevi bir duygu ile orada ittifak eder. Genel merkezde, il teşkilatları da Milletvekilleri de son olaylardan ve seçim sonuçlarından deneyim kazanmalı.

Dört yıl ilimiz Üniversitesinde okuyan, hiçbir olaya karışmamış bir kızımızı mezuniyetine 3-4 ay kala terörist gibi göstermeye çalışan, yaptığı yayınla halkın vereceği oya tesir etmeye çalışanlar elbette unutulmamalı.

Bu yazı toplam 1426 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR