ALİ ERDAL

ALİ ERDAL

KONUŞAN FOTOĞRAFLAR VE...

KONUŞAN FOTOĞRAFLAR VE...

Sakarya gazetesi, “BİLECİK’TE YOLLAR ‘BELEDİYE GÖRMEDEN YAZ GELDİ GEÇTİ’ DİYOR” başlığı ile bir haber yayınladı.

03.11.2010 tarihli haberde, “Baharı görmeden yaz geldi geçti” şarkısı hatırlatıldıktan sonra yolların yaz gelip geçtiği halde yapılmayışından yakınılıyor ve acı bir şekilde sitem ediliyor: “Başkan saraylarda gün geçiriyor olsun, vatandaş patates tarlasına dönen yollarda evine, iş yerine gitmek için çabalıyor”. Bilecikliler’in belediyeye ateş püskürdüğü belirtildikten sonra “Başkanın ziyaretinde, yollarımızı dile getirmeyen muhalefetin” de ilgisizliğinden dert yanılıyor. Her sabah, (patates tarlasına dönen yollarda evine, iş yerine gitmek için çabalayan) “sevgili hemşehrilerine” günaydın deyip adını ve makamını hatırlatan Selim Yağcı’nın “selâmet sükûttadır” anlayışı ve rehavetiyle, haberi tınmayacağını bildiklerinden, meseleyi gündemde tutmak için etkili bir yol icat edilmiş… Her gün yolların yapılmayışını ifade için bozuk yolların resmi konuyor ve fotoğraflar konuşturuluyor. Daha doğrusu, ilgi çekecek güzel esprilerle ve acı sitemlerle, yollar konuşturuluyor… Birkaçını aktaralım:

“BENİ GÖREN VAR MI?”

Bahçelievler Mh. Emniyet Sk.: “İyi ki emniyetteyim”…

Bahçelievler Mh. 19 Mayıs Sk. “19 Mayıs Bayramı’nın hatırına olsun bana bakım yapın!”

Hürriyet Mh. Kumsal Sk.: “Kışın su birikintisinden, yazın tozdan beni kim kurtaracak?”

Beşiktaş Mh. Gülnihal Sk.: “Adım Gülnihal de, bir türlü gülemiyorum.”

Haberin sonunda, “UMARIZ FARK EDEN OLUR” deniyor…

Asıl görmesi gerekenin “fark edeceğini” sanmıyorum ama okuyucuların ilgisini çektiğinden eminim… Haberi okuyan ve fotoğrafları gören herkesin ne düşündüğünü ben ifade edeyim:

Başkan susar, halk homurdanır, fotoğraflar konuşur… Şöyle yollara da hafiften bir bakım yapılır, olur biter…

Geçici çözüm, her şeyi halleder… Yama neyinize yetmiyor… Gelecek sene bu zamanlar, aynı haber yeniden yapılır…

Sesi çıkmıyor diye kaale alınmayan halk, öfkesini ilk seçimde gösterir. Mahallîymiş, genelmiş demez… İlk seçimde cezayı keser… Yapılacak ilk seçim mahallî olmadığı için, dertlerini umursamamanın faturasını umursamayanın partisine kesecektir. Bunu bilmek için ileri görüşlü olmak gerekmez. Örneği iki defa; hem son mahallî seçimde, hem halkoylamasında görüldü. Herkesin görüp dile getirdiğini, Ak Parti il başkanı ve yöneticileri ne zaman fark edecek? Şairin dediği gibi: “Uyan hab-ı gafletten!”

Bu yazı toplam 1137 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ALİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR