FERRUH ERDOĞAN

FERRUH ERDOĞAN

KÜRESEL ISINMA VE GETİRECEĞİ FELAKETLERİ

KÜRESEL ISINMA VE GETİRECEĞİ FELAKETLERİ

Danimarka’nın başkenti KOPENHANG’da başlatılan DÜNYA İLKLİM ZİRVESİ 7 Aralık 2009 tarihinden itibaren 12 gün devam edecektir. İklim zirve toplantısına 192 ülkeden 15 bin delege katılmaktadır. Toplantının ne kadar önemli olduğu rakamlardan anlaşılmaktadır.

DÜNYAMIZIN, normalin dışında, “ISINMA, olayının etkisiyle meydana gelecek KURAKLIK beraberinde AÇLIK ve YOKSULLUK getirecektir. Zirveden beklenen gelişmiş, dolayısıyla SANAYİLEŞMİŞ büyük ülkelerin alınacak kararlara uyup uymayacaklarıdır. İşte bu nedenle ZİRVE toplantısının sonuçları çok çok önemlidir.

VATAN Gazetesinin 07.12.2009 tarihli 19. sayfasındaki fotoğraflı haber ibret verici ve felaketin habercisi olarak geçen hafta yer almıştır. Haberin başlığı “FELAKETİN FOTOĞRAFIDIR” Dehşetle bu haberi ve fotoğrafı gördüm, tüylerim ürperdi! Gazetede (yan tarafta basılı) bu haberi sizinle paylaşmak istiyorum.

Diğer yandan, yine aynı yukarıda bahsettiğim fotoğraflı haberde, küçük bir haber daha kutu çizgilerle dikkati çekmektedir. “ÇİN VE AMERİKA DÜNYAYI ENDİŞELENDİRİYOR” neden? “12 gün sürecek olan İKLİM ZİRVESİNİN” sonunda dünya liderlerinin küresel ısınmayı önleyecek bir anlaşmaya imza atması bekleniyor. Ancak zirveye katılan bir çok bilim insanı, ATMOSFER’e en fazla SERA GAZI emisyonu salan (bilhassa Carbon ve METAN gazları) AMERİKA VE ÇİN’in anlaşmanın en ÖNEMLİ maddelerinden biri olan YOKSUL ÜLKELERE yardım edilmesi konusuna sıcak bakmadıklarını ileri sürmektedirler”

Dünyamızda 6.7 milyar insan yaşamaktadır. Ayrıca bitkiler ve hayvanlar alemini de hesaba kattığımızda 50 milyarı aşan, hesabını dahi yapamayacağımız CANLILAR ALEMİ’de DÜNYA üzerinde yaşam hakkına sahiptirler.

ROMA hukukunda, geçmişteki medeniyetler hukuklarında bu konuda ibret verici “Hukuk” dersleri vardır. Bugün dünyamızdaki yaşayan tüm diğer canlıların “YAŞAMA” hakkını unutmuş İNSANLIK kendi derdine düşmüştür!

Ekolojik-ÇEVRESEL sorunları göz ardı eden “SANAYİLEŞMİŞ” ülkeler de dahil, gelişmemiş, gelişmekte olan ÜLKELERDE açlık sınırında ve AÇ OLAN! 1.5 milyar’a yakın İNSAN VARDIR. YAVRUSUNU yemek! Zorunda kalan kutup ayıları gibi, maalesef AFRİKA’da mezarlardan gömülmüş insanları çıkararak AÇLIK gideren, ölümdem kurtulan insanlar, kabileler vardır. Bu bilgi ve haberler “atmasyon” haberler değildir!

Sera gazları bilindiği gibi, Carbon dioksit başta olmak üzere Karbon gazları, metan gazı ve türevleri atmosferde biriken ISI yükselten gazlardır. Meydana getirenler, fosil yakıtlar (kömür ve türevleri) Tarımsal faaliyetlerin bazıları ve Hayvancılık (çıkıntıları) kömürlü Termik santrallar ve önlem almayan baca gazı emisyonu yaratan sanayi kuruluşlarıdır.

İklim değişikliği, beraberinde kuraklığı da getirmektedir. Su kaynakları da yetersiz kalınca, AÇLIK’da susuzlukla birlikte ayrılmaz ikili olarak CANLILAR ALEMİNİN sonunu getirecektir.

“SANAYİ DEVRİMİ” yaratan İNSANLIK alemi, evrenin bir parçası olan DÜNYA’nın en ayrıcalıklı ve ZEKİ yaratığıdır. Ne yazık ki yaratıcılığını ve zekasını bu defa KENDİSİNİ yok etmede kullanmaktadır. Dünyanın kaderi iki ülkeye kalabilecek kadar İLKELLEŞEN düşüncede olanlara kalmıştır! Bu kadar SEFİL düşünebilen liderlerin elinde kalan DÜNYAMIZA, “ALLAH’ımız “ acısın mı diyelim? Başka ne diyebilirim ki?

NOT; Biz hala, ORMANIMIZI, TOPRAKLARIMIZI, SU KAYNAKLARIMIZI VE MERALARIMIZI talan etmeye devam edelim mi?

Bir santim tarım toprağının 200-500 yıl arasında oluştuğunu unutalımmı?

Bu yazı toplam 660 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
FERRUH ERDOĞAN Arşivi
SON YAZILAR